Mads Siljehaug i tet i sin KTM X-Bow sammen med True Racing, der han i den åpne SPX-klassen menget seg med de toppklassende GT3-bilene.
Mads Siljehaug i tet i sin KTM X-Bow sammen med True Racing, der han i den åpne SPX-klassen menget seg med de toppklassende GT3-bilene.

Mads yppet med toppklassen under kvalifiseringsløpet på «Ringen»

Seks nordmenn var involvert i mye action og dramatikk under helgens sprintløp på Nürburgring. Løpet gikk i foranledningen til årets 24-timersløp senere denne måneden.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Mens mange koset seg med Racing-NM på Våler og Formel 1 fra Miami denne helgen var det nok noen som overså helgens begivenheter på verdens tøffeste racerbane. På Nürburgring var det nemlig duket for to løp i oppvarmingen mot årets 24-timersløp.

Løpene gikk over helgen med en varighet på tre timer hver. I startlistene var det påmeldt seks nordmenn fordelt over fire ulike klasser.

Mads Siljehaug er en av disse som kunne smile bredt etter målgang på søndag. Han og teamet deltok i SP-X-klassen i en GT2-bil. Bilen som ble brukt er en KTM X-Bow som er strupet for krefter med betraktelig mer aerodynamikk enn en vanlig GT2-bil.

Tempoet var godt nok til å fullføre godt innenfor tetgruppen under fire minutter bak løpsvinneren i en GT3-bil.

Det var også en godkjent helg for Oskar Sandberg og Sindre Setsaas. De delte en BMW 330i i VT2-klassen og vant klassen begge dagene med raskeste rundetid på lørdagen.

Det ble derimot ikke mye kjøring for Emil Heyerdahl denne helgen. Kvalifiseringen for han og teamet gikk veldig bra, men løpet på lørdag endte på en annen side brått. Løpet var over etter en drøy time da Reema Juffali knuste bilen Schwedenkreuz-svingen.

Emil Heyerdahl måtte stå på sidelinjen etter teamkompisens avkjøring.
Emil Heyerdahl måtte stå på sidelinjen etter teamkompisens avkjøring.

Heyerdahl forteller at han egentlig ikke trengte å kjøre denne helgen men at han tar med seg helgens erfaringer til tross for det lille han fikk kjøre.

I toppklassen SP 9, eller GT3 om man vil, var det varierende hell mellom Christian Krognes og Dennis Olsen. Sistnevnte deltok i løpet på lørdag med Earl Bamber og Josh Burdon.

Etter å ha startet på en åttendeplass og kjørt seg opp til en tredje ble det dessverre brutt løp for Porsche-trioen etter det Olsen beskriver som et uheldig sammenstøt. Løpet ble brutt rundt 20 minutter før målgang. Bilder lagt ut på twitter viser store skader på bilens høyre bakside.

Et bedre løp ble derimot for Christian Krognes i sin BMW M4 GT3. Han, Andy Soucek og Sami-Matti Trogen kjørte inn til en niendeplass på lørdagen. De fullførte også foran de to andre søsterbilene i Walkenhorst-teamet.

Man kunne se bilen til Krognes peke feil vei på et «onboard»-kamera.
Man kunne se bilen til Krognes peke feil vei på et «onboard»-kamera.

Det var dessverre ikke mye å juble for på søndagen for Walkenhorst-gjengen. Løpet var preget av et stort mannefall i GT3-klassen gjennom dagen. En avkjøring med Trogen bak rattet gjorde at teamet måtte bryte søndagens løp.

Powered by Labrador CMS