Stenshorne kan juble over nok en seier etter en suksessrik dag på Mugello-banen.
Stenshorne kan juble over nok en seier etter en suksessrik dag på Mugello-banen.

Maktdemonstrasjon fra Martinius

Atter en gang fullstendig utklassing fra den suverene lederen av det europeiske Formula Regional-mesterskapet.

Publisert

RACING: Med et mørkt bakteppe fra forrige ukes dødsulykke på Spa-Francorchamps, hvor MP Motorsport-føreren Dilano van 't Hoff mistet livet, så var Formula Regional Europa tilbake på banen igjen - denne gang på italienske Mugello.

MP Motorsport trakk teamet sitt for helgen, mens resten av feltet var tilbake igjen - med et naturlig fokus på at de også kjørte for nederlenderen denne helgen.

Og en som virkelig markerte atter en gang at årets mesterskapsledelse ikke er noen tilfeldighet, det er 17-årige Martinius Stenshorne fra Hokksund. Sesongåpningen på Imola ble mottatt som en stor gledelig overraskelse for mange, hvor han endte med en seier og en andreplass, men nå som sesongen har satt seg, så er det den norske R-ace GP-føreren som er oddsfavoritten.

Stenshorne fulgte opp forventningene som er kommet på ham. Ikke bare var han raskest på begge treningene, men selv i første kvalifiseringsgruppe satte han den raskeste tiden som ga ham pole position til lørdagens løp. Her tok han starten, holdt unna erkerival Andrea Kimi Antonelli.

Ikke bare holdt nordmannen unna selv etter en restarten, men han klokket også den raskeste rundetiden i løpet - noe som gjør at Stenshorne toppet alt av lister denne helgen. Og med ny seier i boks stikker han fra og har 12 poengs forsprang til Antonelli før søndagens kjøring på den italienske banen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS