Didrik Esbjug, Marius Solberg Hansen og Anna Sand Skjærbekk utgjorde medaljevinnerne i GT4-klassen denne sesongen, og nå skal gutta på bildet ta den ett hakk videre.

Marius (17) og Didrik (20) klare for STCC

To unge og sulte nordmenn skal prøve seg på et av de mest prestisjefylte racingmesterskapene i norden.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Fredag ble deltakerantallet bekreftet av bindende påmeldinger for STCC, Scandinavian Touring Car Championship, som har hatt en sterk posisjon i nordisk racing over mange år med base i Sverige.

RACING: Fredag ble deltakerantallet bekreftet av bindende påmeldinger for STCC, Scandinavian Touring Car Championship, som har hatt en sterk posisjon i nordisk racing over mange år med base i Sverige.

Serien er først og fremst kjent i Norge med sterke deltakelser fra blant annet Tommy Rustad og Thomas Schie, hvorav førstnevnte har to gull fra 2000 og 2009. I de senere år, under litt ulike type regelverk, så er det Kevin Aabol og Magnus Gustavsen som har stilt opp med norsk lisens. De seneste årene har STCC lagt seg innunder den internasjonale TCR-kategorien.

STCC kunngjør fredag at det er snakk om et norsk team som er påmeldt blant de permanente, uten at de vil avsløre hvilke førere og team som har meldt seg på av hensyn til teamenes eget ønske om lansere påmeldingen. Totalt er det snakk om 20 forhåndspåmeldte førere, hvorav ti av dem er helt nye for STCC.

Kombinerer med Rallycross-EM

Men Parc Fermé kan nå avsløre at det er to utøvere som har meldt seg på fra Norge, og får det også bekreftet fra begge hold. Og det er ikke hvem som helst for de som har fulgt med på norsk racing.

For i GT4-klassen i Racing-NM, som forøvrig ikke skal forveksles med FIAs GT4-kategori i bilhomologering, så har to unge førere dominert klassen i år. Marius Solberg Hansen (17) fra Holmestrand tok NM-gullet, og på sølvplassen havnet Didrik Esbjug (21) fra Ytre Enebakk. Begge er nå klare for STCC hver sin TCR-bil, henholdsvis Volkswagen for Marius og Honda for Didrik.

– Vi fikk et veldig bra tilbud om å melde oss på STCC. Det var i grunn derfor vi gjorde det, også må vi jo først og fremst få inn budsjett til å kjøre, så mer enn dette kan jeg ikke si foreløpig. Men jeg ser frem til å lære veldig mye og se om jeg kan kjempe på et høyt nivå, sier Solberg Hansen til Parc Fermé, som tidligere i høst varslet at STCC var aktuelt med deres nyinnkjøpte TCR-bil.

Pappa Øivind Hansen kan bekrefte at de forsøker på så mange STCC-løp som mulig, selv om Rallycross-EM er hovedprioritet. Det er også en ambisjon om å stille opp i Racing-NM i de løpene som passer. Raskt sjekket ser det ut til at det kun er én løpshelg som kolliderer mellom STCC og Rallycross-EM, og det er Skellefteå-runden i STCC mot Nürburgring i Rallycross-EM.

Didrik Esbjug. (Foto: Johan Marius Svingen)
Didrik Esbjug med sin Honda Civic i GT4-klassen under Racing-NM denne sesongen. (Foto: Johan Marius Svingen)

Fascinert over TCR-bilene

Men som nevnt, 17-åringen fra Holmestrand er ikke alene. Også Didrik Esbjug, som er blitt en god kamerat av Marius gjennom racingen, skal stille opp etter gjennombruddet han selv fikk i NM denne sesongen.

– Jeg er veldig fascinert over TCR-klassen, både med bilene og opplegget i Sverige som jeg har hørt pappa snakke mye om. Så jeg gleder meg veldig til å både kjøre, lære og ikke minst knytte kontakter med nye sjåfører og team der borte, sier Esbjug til Parc Fermé.

Og 21-åringen er tydelig på at debutåret i STCC handler om læring og opplevelser framfor resultater i første omgang.

– Jeg har jo lite kjøre erfaring så jeg kommer sikkert til å henge langt etter det første året, men håper dette kan bidra til at jeg lærer mange nye ting, sier han.

Powered by Labrador CMS