Marius Solberg Hansen.

Marius blir teamkamerat med tidligere Formel 1-fører

Det skal ikke stå på erfaringen i teamet Marius Solberg Hansen blir en del av denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Marius Solberg Hansen satser denne sesongen for fullt på racing. Det skal han først og fremst gjøre i TCR Danmark, og onsdag ble det klart at det blir som en del av Auto Lounge Racing.

RACING: Marius Solberg Hansen satser denne sesongen for fullt på racing. Det skal han først og fremst gjøre i TCR Danmark, og onsdag ble det klart at det blir som en del av Auto Lounge Racing.

Det svensek teamet ble invitert til å delta i sitt første løp i TCR Danmark under fjorårets sesongavslutning, og i år er de altså klar for sin første fulle sesong. I utgangspunktet var planen å stille opp med et privatteam i Danmark, men Solberg Hansen er godt fornøyd med at man til slutt endte opp med annen løsning.

– Som privatteam kommer du jo helt alene på løp. Du vet som regel ingenting, du har ikke ingeniør.. du har liksom bare de folka vi har med fra Norge da, vi har ikke noe erfaring eller noen ting. Så det har veldig mye å si. Jeg tror sjansene har blitt mye bedre nå som vi blir med det teamet, sier Solberg Hansen til Parc Fermé.

Norsk teameier

Denne trioen skal i år kjøre for Auto Lounge Racing i TCR Danmark sammen med Marius Solberg Hansen. (f. v. Kevin Engman, Jan Magnussen og Christian Skaar).

Teamet eies av norske Christian Skaar, som også selv kjører for sitt eget team. I tillegg til Skaar skal Solberg Hansen kjøre sammen med Kevin Engman og ikke minst Jan Magnussen. Dansken er for noen først og fremst kjent for å være Kevin Magnussens far, og for andre fra hans egen tid i Formel 1 på nittitallet. 49-åringen er i aller høyeste grad fortsatt aktiv, og han skal i tillegg til TCR Danmark i år blant annet kjøre Le Mans Cup og Porsche Carrera Cup Skandinavia.

– Det er det vi synes er veldig fordel da. Vi har jo Jan Magnussen som er en av de beste i Europa til å kjøre bil, forteller Solberg Hansen entusiastisk om hans profilerte teamkamerat.

– Jeg tror det kommer til å hjelpe meg ekstremt mye, fortsetter han.

Solberg Hansen ønsker naturligvis å prestere så godt som bare mulig i et konkurransedyktig felt som kommer til å bestå av over 20 biler. Der Magnussen går for å vinne mesterskapet sammenlagt satser den norske unggutten først og fremst på å hente hjem juniortittelen.

– Jeg går jo for juniortittelen. Og selvfølgelig å gjøre det best mulig, slår han fast.

Rallycross ikke en prioritet

I tillegg til å kjøre i Danmark har nordmannen også noen «småplaner» om å kjøre et par NM-runder i rally. I fjor da han kjørte svenske STCC kombinerte han den satsingen med to EM-runder i rallycross, hvor han attpåtil vant en av de. Likevel er han fortsatt klar på at rallycross ikke er noen prioritet denne sesongen.

– Vi får kanskje prøve å kjøre et rallycrossløp også, men det blir ikke noe fokus i det hele tatt i år. Jeg har bestemt meg for å være 100% på racing. Jeg kommer ikke så mye videre i rallycrossen uten å betale veldig mye penger, sier 19-åringen.

Uansett kan hans varierte bakgrunnen med blant annet rally, rallycross og bakkeløp være gull verdt når han nå går «all inn» i dansk racing.

– Ja selvfølgelig, det hjelper alltid. Om du har kjørt rallycross eller hva enn det er så har det en likhet, og jeg tror det er en veldig fordel å ta med det inn i TCR Danmark, konstaterer han.

Marius er i dag på plass med sitt nye team i Sverige i forbindelse med annonseringen. Det blir hans første møte med teamet, men på hjemmebane er forberedelsene mot sesongstarten 21. mai allerede godt i gang.

– Jeg driver med fysisk trening og veldig mye simulator om dagen, i tillegg til å jobbe. Så det er veldig mye forberedelser. Vi skal mest sannsynlig teste allerede neste onsdag, så vi er godt i gang, avslutter Solberg Hansen.

Powered by Labrador CMS