Martinius Stenshorne.
Martinius Stenshorne.

Martinius parkerte konkurrentene i overlegen stil under kvalifiseringen

Ingen var i nærheten av å tukte den unge nordmannen i kampen om den raskeste enkeltrunden på Hungaroring.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Selv om det gjenstår både én kvalifsering og to løp til, så er det mye som tyder på Martinius Stenshorne trives godt på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn. Denne helgen kjøres den tredje løpshelgen i Formula Regional Europa, mellomsteget mellom Formel 4 og Formel 3 som Stenshorne har valgt å satse på denne sesongen.

Med hele 34 biler til start blir kvalifiseringen delt inn i to puljer, slik mange kanskje er kjent med fra Formel 2 og Formel 3 i Monaco. Det betyr at den raskeste pulja får pole position med påfølgende annenhver plassering ned på griden.

Stenshorne kjørte i den andre pulja, og selv om det var flere jevne konkurrenter i den første pulja, så hadde han beintøff konkurranse fra Prema-førerne Andrea Kimi Antonelli og Rafael Camara. Spesielt førstnevnte er hauset opp som en stor kandidat til å nå Formel 1 om noen år, også fordi han er tilknyttet Mercedes-stallen.

Men under kvalifiseringen måtte Mercedes-junioren, Prema-kollegaen og resten av feltet - inkludert første pulje - bøye seg for Stenshorne som leverte en bunnsolid kvalifisering. Fra første «pushrunde» fortsatte han å knipe topplasseringen når konkurrentene etterpå forbedret runde sidene etterhvert som banen ble raskere og raskere.

Stenshorne plasserte seg i feltet som den siste pole-kandidaten til å krysse målstreken, og atter en gang tok han kontroll på konkurrentene. I mål var han over 1,5 tidel foran Antonelli som ble nest beste fører. Med tiden 1:39,604 var han også over tre tideler foran bestetiden i første pulje, satt av Santiago Ramos. Det betyr at Stenshorne starter i beste startspor med Ramos ved siden av seg på første rad, mens Antonelli med sin andretid må ta til takke med tredje startspor bak Stenshorne.

Lørdagens løp starter kokken 13:20, mens det er på'n igjen søndag med kvalifisering klokken 09:00 og løp 16:30.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS