Her ryker beste startspor for Max Verstappen etter å ha vært på en knallsterk runde i aller siste forsøk i Saudi-Arabia.

Max lå an til en drømmerunde - så plantet han bilen i veggen i den aller siste svingen

Svært dramatisk utgang på kvalifiseringen i Saudi-Arabia. Kan det ha kostet Max Verstappen VM-tittelen?

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det skiller åtte poeng mellom VM-leder Max Verstappen og Lewis Hamilton før de to siste rundene av årets Formel 1-sesong. Skulle Hamilton vinne i Saudi-Arabia og ta raskeste runde, med Verstappen på andreplass, så vil de være helt poenglikt før finalerunden i Abu Dhabi.

På en annen side; skulle Verstappen ta 18 poeng eller mer enn Hamilton, så er VM-gullet sikret for aller første gang for Nederlenderen.

Kvalifiseringen er uansett en svært viktig del av en Formel 1-helg, spesielt på en ny og ukjent bane som er rask og trang, hvor startposisjonen kan spille en vesentlig mer avgjørende rolle enn andre baner. Og som vanlig skulle det stå mellom tittelrivalene Verstappen og Hamilton, der sistnevnte var tidlig ferdig med sitt aller siste forsøk.

Og det var også en sterk runde fra briten, hvilket betød at Verstappen måtte ta ut alt han maktet og litt til for å slå Hamilton.

Gjennom banens første 26 svinger så det lenge godt ut til at 24-åringen leverte en maktdemonstrasjon av en rundetid. Han tok over to tideler på de to første sektorene på Hamilton og kunne virkelig satt skapet på plass i VM-duellen.

Så - én sving igjen, og Verstappen klinker bilen inn i murveggen og taper ikke bare tid - men han ødelegger også hjulopphenget bak på bilen og har ikke noe annet valg enn å stoppe. I mellomtiden hadde Valtteri Bottas også kjørt inn til nest raskeste tid, slik at Verstappens første forsøk i Q3 holdt til en tredjetid og dermed tredje startposisjon søndag.

– Det er ikke krise heller for Verstappen å starte i tredjeplass. Det kunne ha skjedd det skjedd i Q2, da hadde situasjonen vært en annen. Men da hadde han heller ikke det presset på seg, sa V Sport-kommentator Stein Pettersen.

Etter å ha kommet seg inn til piten etter å ha klatret ut av bilen, så hadde Verstappen følgende å si:

– Det er fryktelig. Det var en god kvalifisering. Jeg forstår ikke helt hva som skjedde. Jeg låste opp og prøvde å holde bilen i sporet. Så tok jeg bakenden. Tredjeplass er skuffende når jeg vet hva slags runde jeg hadde inne. Men det viser også at bilen er rask, så vi får se hva vi klarer i løpet, sa en skuffet, men fattet, Verstappen.

Powered by Labrador CMS