Det ble ikke mange rundene på Oscar Piastri i hans Formel 1-debut.
Det ble ikke mange rundene på Oscar Piastri i hans Formel 1-debut.

McLarens marerittstart: – Blytungt

McLaren fikk en svært krevende start på sesongen. Lando Norris tror likevel ikke det står fult så ille til som det kunne se ut til i Bahrain.

Publisert

FORMEL 1: Oscar Piastri måtte bryte sitt første Formel 1-løp etter bare 17 runder grunnet problemer med elektronikken på bilen. Norris hadde på sin side pneumatiske problemer, som medførte at han måtte innom pit og fylle luft jevnlig.

Det endte med hele fem pitstopp, før han til slutt parkerte bilen selv om det gjensto to runder av løpet. Siden det ikke var snakk om mer enn to runder regnes det likevel som fullført løp, men han kom altså helt sist av de 17 førerne som fullførte Bahrain Grand Prix.

– Det beste var at mekanikerne gjorde mange pitstopp-treninger, sa den karismatiske briten til blant annet Planetf1.com etter løpet.

Til tross for at McLaren foreløpig ser ut til å slite tror Norris at de i det minste vil kjempe om poeng i løpene som kommer.

– Vi tror så klart at vi fortsatt kan ta poeng med bilen vi har, noe som gjør oss mer optimistisk for resten av sesongen, sa Norris.

– Må være blytungt

Selv om bilen ligner på fjorårets Red Bull, og har den samme kundemotoren fra Mercedes som førte Aston Martins Fernando Alonso til pallplass i Bahrain, har altså McLaren problemer.

– Det er ikke bare å prøve å kopiere, for du skal også få alle detaljene til å fungere sammen, uttaler Viaplay-ekspert Thomas Schie i etterkant av løpet.

Zac Brown innrømmet allerede under testingen at teamet henger bak med tanke på utvikling. En oppgraderingspakke som skal være på plass til løpet i Baku senere i vår representerer det som burde vært status til sesongstart.

– Det må være blytungt. De hadde en tung start på fjorårssesongen men klarte å komme seg oppover i feltet, og kjempa til slutt med Alpine om å være det fjerde beste teamet. Men nå er de altså helt bakerst i dagens løp, og de har en vei å gå før de kan komme seg inn på poengplass. Det må være det første målet, sier Schie.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

kr 699,- pr. år.

Halvårsabonnement

kr 499,- pr. halvår.

Månedsabonnement

Pris: kr 99,- pr. måned.

Ukesabonnement

Pris: kr 25,- pr. uke.

Powered by Labrador CMS