Både Lewis Hamilton og teamet var i trøbbel etter den siste treningen i Saudi-Arabia, og verst gikk det kanskje utover teamet.

Mercedes-teamet bøtelegges med en kvart million kroner etter at Hamilton ødela for Mazepin

Smekk på pungen til teamet, mens føreren selv går fri.

Publisert

FORMEL 1: Det ble en innholdsrik lørdag på mange måter, hvor klimakset kom da Max Verstappen smadret bakenden sin i veggen på den aller siste runden av kvalifiseringen og med det spolerte for egen pole position-mulighet. I stedet var det Lewis Hamilton som endte opp med beste startposisjon for tidenes første Saudi-Arabia Grand Prix søndag.

Men Hamilton kom ikke helt helskinnet ut av lørdagen han heller. Men da må vi spole tiden tilbake til trening 3.

Der var han involvert i opptil flere hendelser. På relativt kort tid blokkerte han både Pierre Gasly og Nikita Mazepin, hvorav hendelsen med sistnevnte ble gått nøye etter i sømmene av dommerne. For spesielt den hendelsen skjedde på et parti på banen hvor farten var relativt høy og Mazepin åpenbart fikk ødelagt runden sin ved å gjøre en unnamanøver på den syvdoble verdensmesteren.

Hamilton på sin side hadde ikke fått noen som helst beskjed fra teamet om at en raskere fører var på vei, og meldte tydelig i fra om det raskt etter hendelsen. Dommerne ønsket likevel å se nærmere på hvilke regelbrudd som eventuelt var begått.

Etter å ha hørt med både fører, team og sett på de digitale bevisene som foreligger, så kommer det fram at Hamilton i sving 2 fikk en 10-sekunders påminnelse om at Mazepin var på vei på en rask runde. Men en kommunikasjonsfeil fra teamet forårsaket at Hamilton ikke fikk denne beskjeden på nytt da Mazepin nærmet seg.

Juryen minner likevel om at det er førerens ansvar til slutt å unngå blokkering av andre førere under et treningspass, og at man på akkurat denne banen i tillegg må stole på og forholde seg til teamets kommunikasjon i enda større grad.

Den nye banen i Saudi-Arabia har nemlig vist seg en svært krevende bane, ikke bare å lære seg rent teknisk, men også kommunikasjonsmessig da den i hovedsak består av svært raske og blinde svinger med til dels få avkjøringssoner på enkelte deler av banen. Dommerne er derfor klare på at avgjørelsen som ble tatt i dette tilfelle ikke skaper presedens for andre baner dersom tilsvarende situasjoner skjer.

Avgjørelsen endte med en reprimande til Hamilton, hans andre for sesongen, og en nokså klekkelig bot på 25.000 euro, altså i overkant av en kvart million kroner, til Mercedes-teamet.

Powered by Labrador CMS