Det ble seier for Mikkelsen på italienske veier tidligere i år. I Rally Finland ble det ingen pallfeiring, men han leder nå WRC 2 sammenlagt.
Det ble seier for Mikkelsen på italienske veier tidligere i år. I Rally Finland ble det ingen pallfeiring, men han leder nå WRC 2 sammenlagt.

Rally Finland:

Mikkelsen angrer på Solberg-inspirert oppsett

Andreas Mikkelsen leder nå WRC 2 sammenlagt, men han skulle gjerne kjørt helgens Rally Finland på nytt.

Publisert

RALLY: Årets Rally Finland er overstått, og der Elfyn Evans sikret seieren i toppklassen etter at flere toppførere forsvant ut av leken allerede fredag kveld var det som vanlig WRC 2 som ble mest interessant med norske øyne. 

RALLY: Årets Rally Finland er overstått, og der Elfyn Evans sikret seieren i toppklassen etter at flere toppførere forsvant ut av leken allerede fredag kveld var det som vanlig WRC 2 som ble mest interessant med norske øyne. 

Oliver Solberg var raskest av alle, men norsk-svensken hadde ikke nominert dette løpet som et løp han skulle plukke mesterskapspoeng i. Dermed ble det null poeng i regnskapet til tross for en solid helg. Andreas Mikkelsen samlet derimot poeng denne helgen, og Oliver Solberg ble på forhånd brukt som inspirasjonskilde. 

Angrer på oppsettet

Rally Finland 2023

  1. Elfyn Evans, Toyota, 2:33:11
  2. Thierry Neuville, Hyundai, +39
  3. Takamoto Katsuta, Toyota, +1:37
  4. Teemu Suninen, Hyundai, +1:41
  5. Jari-Matti Latvala, Toyota, +4:09
  6. Oliver Solberg, Skoda, +9:34
  7. Sami Pajari, Skoda, +10:04
  8. Adrien Fourmaux, Ford, +10:38
  9. Nikolay Grayzin, Skoda, +11:12
  10. Andreas Mikkelsen, Skoda, +11:35

I søken etter enda mer fart på de finske veier eksperimiterte Mikkelsen nemlig med oppsettet denne helgen, og inspirasjonen ble hentet hos landsmann, konkurrent og Skoda-kollega Oliver Solberg. Etter en test preget av mye regnvær og lite læring valgte Mikkelsen likevel å starte løpet med et Oliver-inspirert oppsett, uten at det ble en umiddelbar suksess.

– Vi følte vi kjørte fint og fort men tidene var ræva. Så da bestemte vi oss fredag kveld for å gå litt nærmere sånn jeg har kjørt bilen før slik at vi lå et sted mellom sånn jeg har hatt bilen og sånn Oliver har hatt bilen. Det ble litt bedre, men følelsen var fortsatt ikke der. Så på lørdag ettermiddag bestemte vi oss på servicen for å bare gå helt tilbake til sånn jeg kjenner bilen, og da fikk jeg følelsen tilbake med en gang og plutselig var farten tilbake også, forteller Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Etterpåklokskapen er som kjent den mest eksakte vitenskap, og den rutinerte Oslo-mannen angrer i ettertid på ha gjort endringer på oppsettet i forkant av et løp som Rally Finland. 

– Det var jo dumt å prøve noe nytt i et sånt løp som Rally Finland, så det var egentlig min feil. Jeg burde jo vite bedre. I et sånt løp skal man ha en bil man kjenner inn og ut og som man vet hvordan kommer til å reagere over alle hopp og krøn i den farten, sier Mikkelsen. 

– Jeg skulle gjerne begynt løpet på nytt nå, men sånn er det ikke, fortsetter han.

Usikkert løpsprogram

I tillegg fikk Mikkelsen bremseproblemer lørdag ettermiddag toppet med en punktering på den siste fartsetappen. Det kostet han sannsynligvis tredjeplassen, men selv om fjerdeplass ikke var resultatet Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen drømte om på forhånd er det verdifulle poeng å ta med seg. 

– Det ble ikke helt den plasseringen vi håpet på, men det er veldig verdifulle poeng å få med seg i mesterskapet. Nå ser det sånn sett veldig bra ut. 

For Mikkelsen som startet sesongen en stund etter de andre og som i utgangspunktet bare gikk etter gode resultater i enkeltløp leder nå mesterskapet. I WRC 2 nomineres maksimalt syv løp i en sesong hvor seks av de utgjør den totale poengsummen. Mikkelsen har nå kjørt fire løp, og han er med andre avhengig av å kjøre to av de fire resterende rundene for å i det hele tatt komme opp i seks poenggivende runder. Skal han i tillegg få fordelen av å velge bort den svakeste runden må han kjøre tre av fire løp. Likevel er løpsplanene etter neste runde i Hellas fortsatt usikker. 

– Vi ser fremover mot Hellas. Det ser ut som at det blir start der. Utover det vet jeg ikke, man tar ting litt sånn løp for løp her. Jeg må bare holde meg på veien og levere resultater også blir det forhåpentligvis flere løp, avslutter Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS