Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen i aksjon under Rally Portugal.

Rally Portugal, lørdag formiddag:

Mikkelsen jager pallplass bak Solberg

Etter punktering på fredag jager nå Mikkelsen mot en pallplass bak ledende Oliver Solberg. I toppklassen er det foreløpig en mann som dominerer.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Med en og en halv nordmann til start i WRC 2 er det også den klassen nordmenn flest følger tettest under helgens Rally Portugal. Da Andreas Mikkelsen og flere av konkurrentene mistet tid på fredag, i Mikkelsens tilfelle på grunn av en punktering, sikret Oliver Solberg en solid ledelse han tok med seg inn i dag to.

Lørdagens første fartsetappe ble vunnet av Adrien Fourmaux med Mikkelsen 3,2 sekunder bak på tredjeplass. Solberg ble på sin side hindret av en snurring og havnet drøye ti sekunder bak franskmannen på etappen.

Mikkelsen knapper innpå pallplassen

WRC 2 - Topp 5 etter SS11

  1. Oliver Solberg
  2. Gus Greensmith, +37,00
  3. Yohan Rosell, + 1:23,4
  4. Andreas Mikkelsen, +1,29,8
  5. Marco Bulacia, +2,05,4

På den påfølgende etappen ble Mikkelsen nummer to i klassen 1,6 sekunder bak finske Suninen mens Solberg kom inn 5,8 sekunder bak. I den siste etappen før service var Gus Greensmith raskest med Solberg 1,3 sekunder bak på andreplass og Mikkelsen 1,9 sekunder bak på tredjeplass.

På starten av dagen var Mikkelsen 40 sekunder unna en pallplass, men etter gode etapper lørdag formiddag er nordmannen nå kun 6,4 sekunder bak Yohan Rosells tredjeplass. Solberg leder fortsatt sammenlagt med 37 sekunders margin til Gus Greensmith på andreplass.

Finsk grep om seieren

Rally Portugal - Topp 5 etter SS11

  1. Kalle Rovanperä. Toyota
  2. Dani Sordo, Hyundai, +52,4
  3. Esapekka Lappi, Hyundai, +57,0
  4. Thierry Neuville, Hyundai, +57,9
  5. Ott Tanak, M-Sport, +1;34,1

I toppklassen er det regjerende verdensmester Kalle Rovenpara som foreløpig har et solid grep om seieren i årets Rally Portugal. Finnen var tilsynelatende godt hjulpet av å ha våknet opp i riktig sinnstilstand.

– Jeg våknet bare opp i dag og tenkte at vi burde kjøre litt rally, sa han etter målgang i lørdagens første fartsetappe.

Bak han følger en intern Hyundai-kamp med Dani Sordi som den nærmeste utfordreren av de tre hele 52,4 sekunder bak finnen. Etter service skal det kjøres fire nye etapper, før ytterligere fire etapper venter for førerne på søndag.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS