Andreas Mikkelsen har så langt god kontroll over VM-runden i Estland. Ledelsen nærmet seg nesten 20 sekunder etter dagens siste gjennomkjøring.
Andreas Mikkelsen har så langt god kontroll over VM-runden i Estland. Ledelsen nærmet seg nesten 20 sekunder etter dagens siste gjennomkjøring.

Mikkelsen-ledelse i WRC2 mens Kalle har reservert førsteplassen

Kalle Rovanperä tok ledelsen etter gårsdagens andre gjennomkjøring, og fortsetter der han slapp i dag.

Publisert

RALLY: Til tross for at dagens første etappe var langt i fra en av favorittene til finlenderen:

— Dette var den mest ræva etappen for meg så langt, åpnet han etter SS9 før han fortsatte:

— Når det er kommet en linje må jeg bli vant til grepet, jeg kan kjøre mye fortere.

Og selv om ikke Kalle Rovanperä var av det fornøyde slaget etter SS9 var det ingen tvil om at det var han som ble lørdagens kongen av Rally Estland. Av samtlige ni gjennomkjøringer i dag, vant han alle.

— Veldig fin dag i dag. Jeg måtte olje luftfilteret før etappen, og det var så fult av sand at jeg nesten måtte bytte det halvveis inn! Jeg nøt det - etappene er fantastiske, sa Rovanperä etter målgangen i lørdagens siste gjennomkjøring.

Fornøyd tross punktering

På andreplass finner vi fortsatt belgieren Thierry Neuville. Etter å ha mistet ledelsen til finlenderen under fredagens kjøring har han ikke klart å slå tilbake i kampen seieren. 

Selv om han ikke har klart å følge med tempoet til Rovanperä fra starten av dagen, og punkteringen som kostet masse tid under SS12, er det fortsatt en fornøyd Hyundai-fører som krysser mål i lørdagens siste fartsetappe.

— Det var en flott dag. Jeg følte meg skikkelig bra i bilen, og jeg tror vi lå på maksgrensen mesteparten av tiden. Det mangler bare litt for å henge på tempoet til Kalle, men uten punkteringen tror jeg det ville vært en perfekt dag, sa Neuville.

Solberg flekker tenner

I WRC2 forsvant seierssjansene til Oliver Solberg allerede under fredagens andre gjennomkjøring. Norsk-svensken knakk styrestaget på sin Skoda og måtte bryte resten av fredagen.

Gjennom lørdagen slo han dog tilbake og viste at han fortsatt hadde tempoet inne. Av de ni etappene vant han syv på rad, kun slått av Sami Pajari med fem-tideler på SS16 og Andreas Mikkelsen med ett-tidel på SS17.

Og en god rallyhelg er det så langt for Mikkelsen som overtok ledelsen fra Solberg og leder totalt over Pajari etter SS17 med 15,8 sekunder. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS