Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen (t.v.) feirer førsteplassen i WRC2 etter VM-runden i Estland.
Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen (t.v.) feirer førsteplassen i WRC2 etter VM-runden i Estland.

Rally Estland:

Mikkelsens stødige tempo sikret WRC2-seier

Avstanden til nordmannen skulle vise seg å være for mye for Sami Pajari - og med det sikrer han sin andre seier i WRC2 for 2023-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: VM-runden i Estland ble igjen dominert av Kalle Rovanperä som aldri slapp grepet. Etter å ha vunnet alle fartsetappene på lørdagen, fortsatte han å dominere gjennom den resterende gjennomkjøringen i dag.

Den eneste gangen noen klarte å komme under to sekunder til Rovanperä var hans felleslandsmann, Esapekka Lappi, med 1,2 sekunder avstand etter mål på SS20. Den smale marginen om etappeseier skal visstnok skyldes at helgens vinner ønsket å spare dekkene til power stage.

— For mesterskapet var det et skikkelig viktig løp å få gode poeng, og det var planen vår. Stor takk til teamet, bilen funket bra som vanlig, sa Rovanperä etter målgang.

— Det er synd vi ikke kunne kjempe mot Ott Tänak denne helgen, men jeg er sikker på at han kommer til å komme tilbake i Finland, sier han håpefullt etter at estlenderens motorbytte allerede før SS1 gjorde at han var ute av dansen denne helgen.

I WRC2-klassen var det stort sett Sami Pajari som sikret etappeseiere, men med Andreas Mikkelsen hakk i hæl, klarte ikke finlenderen å ta inn på marginen på 15 sekunder fra gårsdagen til nordmannen.

Mikkelsen innrømte under gårsdagen at hovedoppgaven handlet om å styre løpet på best måte, men viste fortsatt muskler på power stage. Der skilte det kun ett tidel mellom han og Pajari om etappeseieren.

— Vi tok den kloke tilnærmingen denne helgen. Oliver Solberg hadde bra tempo dag én, men han var kanskje akkurat litt over grensen, mens vi hadde konsekvent hastighet. Etter at han kjørte av forsøkte vi bare å holde luken (til Pajari) så bra som mulig, sa Mikkelsen etter mål.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS