Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Nå er Formel 2-satsingen endelig bekreftet for Dennis Hauger

18-åringen trenger ikke lenger snakke med forbehold om at 2022-sesongen er i boks på det nest øverste formelbiltrinnet.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Fredag klokken 10.00 kom bekreftelsen som kanskje er årets hittil dårligst bevarte hemmelighet. Dennis Hauger skal kjøre Formel 2 for toppteamet Prema etter at han vant Formel 3 sammenlagt med det samme teamet i fjor.

Aurskog-gutten blir teamkamerat med indiske Jehan Daruvala (23), som i fjor ble nummer syv sammenlagt i Formel 2 sammen med Carlin-teamet. Totalt skal det kjøres 28 løp fordelt på 14 løpshelger nå som de går tilbake til det gamle formatet med ett sprintløp lørdag og ett hovedløp søndag, i stedet for to sprintløp lørdag.

– Jeg er glad for å fortsette med Prema i 2022. Vi hadde et godt år i 2021 med fantastisk teamsamarbeid, som jeg virkelig koste meg med. Jeg er ekstremt glad for at de fortsatt tror på meg, så jeg ser fram til å fortsette den harde jobben denne sesongen, sier Hauger i den offisielle pressemeldingen.

Vi har foreløpig ikke lykkes i å få en egen kommentar fra Dennis selv, men det er ventet en mer formell pressekonferanse når han kommer hjem fra treningsoppholdet i Østerrike sammen med Red Bull.

99 prosent sikkert

At Hauger havner i Prema med tung Red Bull-støtte ligger det ingen overraskelser ved. Allerede før Formel 3-gullet formelt var sikret i Russland i fjor høst, så tydet alle signaler på at det gikk denne veien. Dessuten får man ikke lov til å fortsette i Formel 3 dersom man vinner det mesterskapet sammenlagt.

Manager Harald Huysman sa relativt tidlig at det er med 99 prosent sannsynlighet at Hauger havner i en Formel 2-bil hos Prema med tyngre Red Bull-støtte, og i det Hauger passerte målstreken som Formel 3-mester rykket Red Bulls seniorrådgiver Dr. Helmut Marko ut og garanterte Hauger en plass.

Tyngste Red Bull-Prema-konstellasjon siden 2016

At det etter alle solemerker nå blir en fullt ut Red Bull-dekorert bil for Prema har dog ikke vært den største selvfølgen de siste årene, der det italienske teamet har hatt flere tilknytninger til Ferraris junior-akademi. Men det ble raskt klart før fjorårssesongen at det er ingenting som hindrer Dennis i å samarbeide med dette teamet selv om han er tilknyttet Red Bull.

Sist Prema kjørte en fullt ut Red Bull-dekorert bil på nivå 2 i internasjonal formelbilracing var med Pierre Gasly i 2016.

– Å være en nybegynner er ikke bare-bare. Men på den offisielle testen etter sesongen så leverte Dennis stabil og imponerende progresjon, så vi ser fram til en positiv sesong sammen. Vi er også stolte over å kunne jobbe med Red Bull Junior Team igjen, og forhåpentligvis kan vi skape flere kapitler i vår suksessrike historie sammen, sier teamsjef Rene Rosin i sammen pressemelding.

Parallelt med Prema-teamets offisielle kunngjøring fredag formiddag, så rykket også Red Bull ut og lanserte en rekordtung satsing på juniorer, også som en direkte markering til at Max Verstappen tok VM-tittelen i Formel 1 i fjor.

I tillegg til Hauger og Daruvala, så putter de tre andre juniorer inn i Formel 2 - Jüri Vips (21, Hitech), Liam Lawson (19, Carlin) og Ayumu Iwasa (20, DAMS). I Formel 3 skal de satse på Jonny Edgar (17, Trident), Jak Crawford (16, Prema) og Isack Hadjar (Hitech), mens de i Formel 4 støtter Saouta Arao (16, FFSA), Yuto Nomura (16, FFSA), og svenske Arvid Lindblad (14, Van Amersfoort).

Powered by Labrador CMS