I år var vinnertallet to, og Josef Newgarden sikret årets laurbærkrans og melkeglass.

Newgarden tok første Indy 500-seier på spektakulært vis — stjal seieren foran nesa på Ericsson

Så var endelig siste helg i mai her, som for mange betyr flere timer med TV-titting. For etter at dramaet var over i Europa, fortsatte spetakkelet over dammen.

Publisert

INDYCAR: Likt som fjoråret startet løpet uten tegn til særlig dramatikk. Løpet gikk nesten halvveis før man så det første gulflagget. Men da feltet gjennomførte depotstoppet under gulflagg skulle de to potensielle løpsvinnerne, Alex Palou og Rinus Veekay møtes.

Skader på begge bilene førte til at Veekay og Palou var ute av tellingen. Det åpnet døren for Rosenqvist som hadde menget seg med duoen siden start, også for regjerende Indy 500-mester Marcus Ericsson.

Dårlig endte det dog for Rosenqvist. Etter en dristig forbikjøring av Josef Newgarden, uttalte svensken at han havnet på feil side av den turbulente luften. Det førte til at han traff ytterveggen. Skader på for- og bakhjulsoppheng gjorde bilen ukontrollerbar.

Hjul landet i publikumsområdet

Videre utspilte det seg et drama uten like da Kyle Kirkwood ikke klarte å unngå svenskens bil, og rev venstrebakhjulsoppheng tvert av og sendte det inn mot tilskuerområdet. Heldigvis bommet det på tribune og folk, men landet og bulket en parkert bil.

Kampens hete ble litt for het for Pato O'Ward da det nærmet seg slutten. Han tapte duellen mot Ericsson i sving tre, og møtte ytterveggen etter å ha snurret. Det ledet til at løpsledelsen rødflagget løpet for å forsøke å avslutte det hele under grønnflagg.

Banen ble ryddet og feltet var klare til dyst igjen. Men allerede på omstarten møtte flere biler hverandre på startstrekken. Det betød nytt rødflagg og det mange var sikker på, sikkerhetsbil helt inn til mål. 

Én runde på å avgjøre

Men neida. Løpsledelsen hadde andre planer, og bestemte seg for å rødflagge løpet på nytt, noe som kun tillot for ett forsøk under grønnflagg igjen. Et perfekt scenario for Newgarden på andreplass.

Til tross for en god omstart for Ericsson, ble det ikke to på rad for svensken, som kun var en hårsbredd unna å ta sin andre Indy 500-seier. Til topps klatret Josef Newgarden, noe han også feiret med å kaste seg inn i folkemengden i tribuneanlegget ved start og mål.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS