Nicholas Latifi.
Nicholas Latifi.

Nicholas Latifi mottok drapstrusler etter Abu Dhabi – nå slår Formel 1-miljøet ring rundt Williams-føreren

26-åringen åpner opp om hets og trusler etter VM-finalen, og nå responderes det på sosiale medier.

Publisert

FORMEL 1: Det har vært relativt stille rundt to sentrale personer under VM-finalen i Formel 1 på Yas Marina Circuit for en drøy uke siden. Lewis Hamilton gikk i hi fra sosiale medier og har ikke respondert utad siden han tapte gullet etter den kontroversielle avslutningen på løpet, men det ble også svært tyst fra en annen som var høyst medvirkende til denne avslutningen.

For da Nicholas Latifi krasjet i siste sektor drøye fem runder før slutt, så skapte det hele situasjonen rundt sikkerhetsbilen som igjen førte til avslutningen hvor Max Verstappen kom i posisjon med nye og friske dekk til å ta Hamilton på siste runde - noe nederlenderen klarte og dermed sikret sin første VM-tittel.

Det er først og fremst løpsleder Michael Masi og FIAs jury som har fått det glatte lag for at avslutningen ble som det ble, men det er heller ikke tilfeldig at Nicholas Latifi ikke har hørt fra seg i sosiale medier siden.

Nicholas Latifi i duell med Mick Schumacher lengre bak i feltet.
Nicholas Latifi i duell med Mick Schumacher lengre bak i feltet.

Fram til tirsdag. For den kanadiske Williams-føreren forstod raskt at han nå også kom til å havne i sentrum av denne diskusjonen, til tross for at han selvfølgelig var helt uskyldig i måten situasjonen mot slutten ble håndtert på. Men i et åpenhjertig innlegg på sine sosiale medier tirsdag tar 26-åringen bladet fra munnen om høyst uhyggelige opplevelser som dukket opp på hans mobilskjerm.

– Mye har blitt laget ut av situasjonen som skjedde etter at jeg brøt i Abu Dhabi. Jeg har mottatt tusenvis av meldinger på mine sosiale medier-kontoer, offentlig og via direktemeldinger. Det meste har vært stættende, men det har også vært mye hat og trakassering, åpner Latifi brevet sitt med, som du kan lese i sin helhet i tweeten hans under.

Han innrømmer altså at han ikke er overrasket over at han ville få reaksjoner, men han er svært overrasket over hvor ekstreme noen av tilfellene har vært, og han vil nå ta et oppgjør mot ukulturen som har utviklet seg på nett - spesielt det siste året innenfor Formel 1-sfæren.

– Denne uttalelsen er ikke skrevet i manus, men kun jeg som snakker fra mine tanker i håp om at dette kanskje setter igang en ny diskusjon rundt digital mobbing og hvilke drastiske konsekvenser det kan ha på mennesker. Å bruke sosiale medier som en kanal til å angripe noen med meldinger som hat, trakassering og trusler mot vold er sjokkerende, og noe jeg tar fullstendig avstand fra, skriver Latifi, før han legger til en enda mer ekstrem beskrivelse:

– Som vi har sett om og om igjen, på tvers av flere idretter, så kan ett uhell på feil tidspunkt blåse ting fullstendig ut av proporsjoner og få fram det verste i mennesker som er «såkalte» fans av sporten. Det som sjokkerte meg var den ekstreme tonen av hat, trakassering og til og med drapstrusler som jeg mottok, sier Latifi.

Reaksjonene lar naturlig nok ikke vente på seg. På sosiale medier, fortrinnsvis Twitter, kommer det retweets med gode støtteerklæringer fra så å si alle Formel 1-teamene. Enkelte førere gir også en personlig reaksjon, deriblant teamkameraten i år, George Russell, og McLaren-fører Lando Norris. Formel 1s offisielle kanaler responderer også med støtte til Latifi.

Under kan dere se noen av tilbakemeldingene

Powered by Labrador CMS