Rallycross-VM har alltid vært en sportslig suksess på Lånkebanen utenfor Stjørdal i Trøndelag. Her fra 2018.
Rallycross-VM har alltid vært en sportslig suksess på Lånkebanen utenfor Stjørdal i Trøndelag. Her fra 2018.

Norge og Lånkebanen er tilbake – slik er kalenderen for den internasjonale rallycrossen i 2022

De kommersielle eierne av Rallycross-VM har onsdag kveld kunngjort den foreløpige skissen til kalender for 2022-sesongen i de ulike mesterskapene.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: 2022-sesongen blir det første året hvor toppklassen i VM blir helelektrisk, i tillegg til at den elektriske supportklassen RX2e fortsetter som før etter sin debutsesong i år. I tillegg fortsetter forbrenningsmotorene å dure og spre odør gjennom EM-klassene i RX1 og RX3.

Men nå har det første utkastet kommet fra Rallycross Promoter, de kommersielle eierne, før kalenderen endelig skal bekreftes av den internasjonale motorsportforsamlingen til FIA. Ett land er foreløpig ubekreftet, men satt til 18.-20. juni. Utover dette er det så å si bare gamle kjenninger for dem som har fulgt rallycrossen de siste årene.

Det mest gledelige for oss nordmenn er naturlig nok å se at Lånkebanen er tilbake igjen på kalenderen. Koronapandemien har de to siste årene satt en stopper for den tradisjonsrike VM-runden i Trøndelag, men under forutsetning av at tilsvarende situasjon dukker opp igjen, så er den norske VM-runden med tilhørende støtteklasser plassert på andre siden av fellesferien enn hva som er vanlig.

Forøvrig verdt å nevne at med unntak av Höljes og Nürburgring, så skal resten av løpshelgene i VM-klassen kjøres over to enkeltløp, slik vi har sett ved flere tilfeller de siste årene. Det betyr at det blant annet blir to dager med fullt tidsskjema da det skal kjøres to finaler i løpet av én helg, blant annet her i Norge.

For de som har vært ekstra tilhengere av EM så er Ungarn og Nyirad tilbake. Det er aldri blitt kjørt offisielle VM-løp her, men banen har vært et populært innslag blant førere og fans i europamesterskapet, og EM-klassene RX1 og RX3 skal åpne sesongen her i mai.

Og apropos sesongåpningen for EM i mai, så blir det igjen en sen VM-start på sesongen. I både 2020 og 2021 ble sesongstarten forsinket og flyttet til sommeren, og det samme skjer nå - uavhengig av koronasituasjonen eller ikke. Og det er legendariske Höljes som igjen får æren av å åpne ballet, men denne gang ved sin normale løpshelg som alltid har pleid å være første helgen i juli.

Utover dette er det varslet at løpsformatet i rallycrossen også skal forandres. Parc Fermé kommer tilbake med mer om dette.

DatoBaneLandKlasser
21.-22. maiNyiradUngarnRX1, RX3
18.-20. juniTBCTBCRX1, RX3
2.-3. juliHöljesSverigeVM, RX1, RX2e, RX3
30.-31. juliNürburgringTysklandVM, RX2e, RX3
13.-14. augustLånkeNorgeVM, RX2e, RX3
3.-4. septemberBikerniekiLatviaVM, RX1, RX2e
17.-18. septemberMontalegrePortugalVM, RX1, RX3
8.-9. oktoberSpa-FrancorchampsBelgiaVM, RX1, RX2e
TBCKillarneySør-AfrikaVM

Powered by Labrador CMS