Verken Andreas Bakkerud (bildet) eller Ole Christian Veiby fikk utrettet de største resultatene i sesongstarten i RallyX i Danmark sist helg.

Norges stjerneskudd skuffet mens et par av unggutta leverte varene

Sesongstarten i det nordiske rallycrossmesterskapet ble av blandet drops sett med norske øyne. Men noen av dem smakte godt.

Publisert

RALLYCROSS: I toppklassen Supercar hadde Norge to førere som burde regnes som favoritter til i det minste å nå finale i Andreas Bakkerud og Ole Christian Veiby, men ingen av dem klarte helt å hamle opp med toppen denne helgen da RallyX hadde sin sesongstart på Nysumbanen i Danmark.

Andreas Bakkerud hang tidvis ganske greit med der han fikk kjøre i regi av JC Raceteknik og deres EKS-bygde Audi S1 som Bakkerud kjenner godt til fra før. Men bergenseren tok ingen bestetider av de seks innledende omgangene på disse to dagene det ble kjørt, mens Ole Christian Veiby hadde store problemer gjennom helgen, som blant annet toppet seg med en brann i bilen.

Bakkerud kom seg til finale begge dager, men ble «bare» nummer henholdsvis fem og fire lørdag og søndag. Veiby står igjen med en 8.- og 11. plass uten finalekjøring denne helgen, så oppladningen til årets rallycrossesong ble ikke optimal for nordmannen og hans svenske KMS-team. Finaleseierne gikk til Peter Hedström lørdag og Kevin Eriksson søndag.

Ole Henry Steinsholt.

Sterk revansje for Steinsholt

I Supercar Lites var det tre nordmenn signert Ole Henry Steinsholt og brødrene Lars Erik og Nils Christian Haug. Steinsholt naturlig nok favoritten blant de norske, og en potensiell vinnerkandidat denne helgen - som en oppladning til en spennende RX2e-seosng på trappene.

Steinsholt kvalifiserte seg til finale begge dager. Dog ble det en tidlig exit lørdag der han endte i autovernet i første sving og knakk forstillinga på bilen. Men Larvik-gutten revansjerte seg søndag med en sterk tredjeplass. For Haug-brødrene var det debutanten Nils Christian som kom lengst ved at han også fikk kjørt søndag, mens Lars Erik ikke kom til start på grunn av masse tekniske problemer - men dessverre ble det ingen hovedfinale for Nils Christian i debutløpet.

Knallstart til ingen nytte

I 2WD Open-klassen, hvor norske Supernasjonal-biler passer inn, ble det finalekjøring på både Simen Engsvik og Jørgen Syversen denne helgen.

Lørdag hadde Engsvik en kanonstart fra bakre rekke og tok seg opp i ledelse etter første sving, men både Engsvik og Syversen fikk problemer utover i finalen og ble nummer henholdsvis fire og fem lørdag.

Søndag var det kun Syversen som fikk kjørt finalen, men måtte gi seg to runder før slutt og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Heftig ladding fra Thomas Eek Murstad på den lynraske Nysum-banen i Danmark.

Én norsk seier

I crosskartens hovedklasse stilte fire nordmenn til start, og det var her Norges farger virkelig ble forsvart. Thomas Eek Murstad har slått seg opp som en av favorittene i denne klassen med bronsemedaljen sammenlagt i fjor, og Murstad klinket til med seier på første forsøk lørdag. Det ble også Norges eneste seier denne helgen.

Søndag ble han nummer tre etter innledende omganger, men røk ut i semifinalen. Alexander Heum sikret seg henholdsvis femteplass og tiendeplass, Kim Lorentzen tok hjem en 15.- og 20. plass, mens Robin Grana revansjerte seg fra en svak lørdag til å bli nummer 14 søndag i et felt på hele 32 crosskarter.

Debutant i juniorklassen

I juniorklassen i crosskart hadde vi to nordmenn med, og blant annet en debutant i elverumsingen Theo S. Johansen. Det ble et tøft møte med 21 andre biler, men Johansen om seg helberget gjennom samtlige innledende omganger selv om semifinaleplassen dessverre uteble.

Oliver Sollie har derimot mer erfaring, men finaleplassene glapp dessverre. Han ble nummer tre i sin første semifinale hvor kun de to beste gikk videre, mens det ble stopp i søndagens semifinale for Sollie.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS