Lando Norris.

Norris har sikret seg ytterligere flere år for McLaren

Den britiske Formel 1-stjerna får holde fast i drømmen om å bli verdensmester for teamet som tok ham under sine vinger.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det var kanskje ikke noen stor bombe av en nyhet som McLaren slapp onsdag. Lando Norris har sikret seg ytterligere fire år for det oransje Woking-baserte teamet, som også er ett av de mest lengstlevende teamene på Formel 1-griden.

Det vil si, dette lå i kortene allerede. For allerede i fjor ble det klart at Norris forpliktet seg til McLaren gjennom en «flerårig» avtale fra og med 2022, og nå er det klart at den strekker seg til minst 2025 - altså ytterligere fire sesonger.

Gjensidig tillit

Dette kommer i etterkant av hans mest vellykkede sesong i 2021, med fire pallplasser og én pole position, i tillegg til at han var farlig nær ved å ta karrierens første seier i Russland før dekktabben kostet ham triumfen.

Men 22-årige Norris blir spådd en lysende karriere og er åpenbart en McLaren ønsker å satse langsiktig på. Første steg er altså å forlenge kontrakten ytterligere, som vil gi ham minimum syv sesonger for McLaren hvis han står i teamet ut kontraktstiden.

– Det gjenspeiles ikke i bare vårt engasjement overfor Lando at vi forlenger forholdet vårt, men det viser også stort engasjement og tillit fra Lando sin side overfor teamet i reisen vi har mot å kjempe om verdensmesterskapet, sier teamleder Andreas Seidl i en offisiell uttalelse.

Svært positiv utvikling

McLaren har hatt en enorm positiv utvikling de siste årene etter at de kom ekstremt skjevt ut etter at de startet Honda-samarbeidet i 2015. På sitt dårligste var de det nest dårligste teamet i 2015 og 2017, før de gikk over til Renault-motor i 2018. Siden har pila gått oppover, og de tre siste årene har de én bronsemedalje og to fjerdeplasser sammenlagt.

I tillegg har de tatt flere pallplasser, både med Norris, Carlos Sainz og ikke minst Daniel Ricciardo som i fjor gikk hen og vant Italia Grand Prix på Monza foran nettopp Norris.

Det styrker naturlig nok troen på framtiden også for hovedpersonen selv.

– Team handler om mennesker, og jeg elsker menneskene her og føler meg som hjemme i McLaren. Jeg har vokst opp i dette teamet og jeg er en del av eventyret som alle er med på. Sesongen i fjor var enda et stort steg, både for min karriere og for teamet, og jeg kan både se og kjenne all jobb, investering og egnasjement fra teamet som legges ned for å være posisjon til å kjempe om seire og titler i framtiden, sier Norris.

Powered by Labrador CMS