De unge spirene Charles Milesi og Lilou Wadoux får en av de mestvinnende bilsportutøverne i verden med seg på laget når Sebastien Ogier satser på langdistanseracing i år.
De unge spirene Charles Milesi og Lilou Wadoux får en av de mestvinnende bilsportutøverne i verden med seg på laget når Sebastien Ogier satser på langdistanseracing i år.

Ny karrierevei for Ogier – nå skal han teames opp med to 20-åringer i ny bilsportgren

Det var kanskje bare et tidsspørsmål før Sebastien Ogier ble å finne på racingbanen. Nå skal han prøve lykken på det nest øverste nivået i Langdistanse-VM.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det er ikke uvanlig at utøvere på toppnivå i bilsporten skifter retning etter at deres hovedsatsing over mange år er blitt et fullført kapittel. Enten det være seg eksempelvis ørkenrally med Dakar Rally eller langdistanseracing med 24-timersløpet på Le Mans som en attraktiv målsetning på sin «bucket list».

Nå er det Sebastien Ogiers tur ut etter at han trapper ned sin 14 år aktive rallykarriere på VM-nivå, hvorav åtte av sesongene har endt med VM-tittel. Kun Sebastien Loeb har overgått han med hele ni titler i epoken før Ogier.

Det var ikke akkurat noen oddsbombe at Ogier ble lansert for Langdistanse-VM, også kjent som World Endurance Championship (WEC). Mesterskapet er mest kjent for Le Mans, men er generelt et prestisjefylt mesterskap med flere langløp verden over, de aller fleste under seks timer.

Ogier har nylig testet Toyotas hypercar, som er den nye toppklassen etter forgjengeren LMP1. Selv om det hadde vært en naturlig overgang for Ogier, som har vært tilknyttet Toyota de siste to sesongene i Rally-VM, så blir det ikke helt på øverste nivå riktig enda.

Men sammen med klokkeproduensten Richard Mille, som har vært en av Ogiers faste samarbeidspartnere de siste årene, så får han nå plass på deres bil i LMP2-kategorien. Denne klassen i seg selv gir ingen formell VM-status, men like fullt har LMP2-klassen en høy prestisje med sterk konkurranse mange anerkjente utøvere.

Richard Milles eget team i langdistanseracing har de siste årene blitt kjørt med en 100 prosent kvinnelig profil, men nå går de over til blandet kjønnsfordeling i førertrioen. Ogiers teamkolleger blir franske Lilou Wadoux og Charles Milesi på 20 år, slik at det blir et helfransk team med én rutinert herremann og to unge, lovende talenter. Milesi kommer forøvrig fra Le Mans-seier i LMP2 i fjor.

– Fram til nå har jeg fokusert på rallykarrieren min, men det har ligget i tankene mine lenge at langdistanseracing kan være en fin utfordring. LMP2 er en fantastisk kategori og den beste måten for å meg å kunne oppnå det øverste nivået i langdistanseracing og utvikle meg i denne disiplinen. Jeg er jo helt klart en nybegynner, men jeg vil ha det moro mens jeg finner ut av hva som er mulig og se hvor nærme jeg er de beste, sier Ogier i en offisiell uttalelse.

Powered by Labrador CMS