Max Verstappen har forlenget kontrakten med Red Bull til utgangen av 2028. Det er en forlengelse på ytterligere fem år fra hans tidligere kontrakt.

Ny milepæl for verdensmesteren - sikrer tidenes lengste Red Bull-kontrakt

Det blir energidrikklogo over hele magen til Max Verstappen i minst syv sesonger framover.

Publisert

FORMEL 1: Det er liten tvil om at Max Verstappen ikke står noe tilbake for Lewis Hamilton hva gjelder å være en mildt sagt attraktiv fører om dagen. 24-åringen fra Nederland er altså regjerende verdensmester i Formel 1 og vippet den britiske superstjerna av tronen etter tidenes kanskje mest kontroversielle sesongavslutning i Formel 1 noen sinne.

Denne uken begynte en rekke medier allerede å hevde og spekulere i at Verstappen har sikret seg en ekstremt lukrativ kontrakt hos Red Bull som innebærer en årslønn på nærmere en halv milliard. Nå er det også klart at kontraktens lengde utvides med ytterligere fem år fra hans inneværende kontrakt.

Det betyr at han skal kjøre for Red Bull fram til tidligst utgangen av 2028. Autosport hevder at dette kan være ett av tidenes lengste kontrakter bundet opp mellom fører og team i Formel 1, og utvilsomt den lengste kontrakten som Red Bull har gått ut med.

– Valget om å bli fram til 2028-sesongen var en enkel avgjørelse. Jeg elsker teamet, og fjoråret var enkelt og greit helt utrolig. Målet vårt siden vi begynte i 2016 var å vinne mesterskapet, og vi har klart det. Så nå handler det om å beholde startnummer 1 på bilen i lang tid, sier Verstappen om kontraktsforlengelsen.

For teamsjef Christian Horner er det selvfølgelig en fjær i hatten å kunne beholde forpliktelsen fra verdensmesteren i så mange år framover.

– Vårt umiddelbare fokus er å beholde VM-tittelen til Max, men dette avtalen viser også at han er en del av vår langsiktige plan. Med motoravdelingen til Red Bull, som jobber mot de nye reglene for 2026, så har vi ønsket å sikre oss den beste føreren på griden for denne bilen, sier Horner.

Powered by Labrador CMS