Hitechs Isack Hadjar leder an Formel 2-feltet i Monco.

Nytt team ønsker å bli en del av Formel 1-griden

Det er ikke bare førere som ønsker å klatre oppover formelbil-stigen.

Publisert

FORMEL 1: Om du har fulgt med i Formel 2, 3 eller 4 de siste årene kjenner du nok til Hitech-teamet, spesielt ettersom at det var her Dennis Hauger kjørte sin første Formel 3-sesong i 2020. Det britiske teamet ønsker nå å ta steget opp til Formel 1 fra 2026, en prosess som også formelt er igangsatt hos FIA.

Det skjer etter at de mandag annonserte at Hitech Global Holdings Limited har solgt 25% av teamet til den Kasakhstanske businessmannen Vladimir Kim. Håpet er at den friske kapitalen skal bidra til å overbevise FIA og de eksisterende teamene om at Hitech-teamet fortjener en plass på Formel 1-griden.

– Motorsport har vært en langvarig personlig interesse for meg, og jeg er glad for å inngå et samarbeid med en organisasjon som har hatt suksess i så mange kategorier og har slike ambisjoner for fremtiden, forteller Kim om den nye avtalen. 

FIA har nå flere team på trappene som ønsker å komme inn i Formel 1. I tillegg til Hitech ønsker Andretti å komme inn sammen med General Motors, og Craig Pollock ønsker å komme inn med et team hvor det til enhver tid vil være en mannlig og en kvinnelig fører. Andre team kan også ha startet den formelle prosessen i FIA uten at det har blitt offentliggjort. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS