Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson.

Rally Mexico, lørdag formiddag:

Oliver et halvsekund bak sin første etappeseier blant samtlige biler

WRC 2 fikk startnekt fram til siste etappe før service. Der skulle Oliver Solberg igjen vise overlegne sprinttakter.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Fredag fikk samtlige M-Sport førere problemer, men alle er tilbake igjen i full mundur lørdag. Det samme med Toyota-fører Takamoto Katsuta, som også brøt fredag før han restartet lørdag morgen lokal tid.

Men lørdag var det Hyundai sin tur, og Esapekka Lappi stod ikke imot presset som løpets fortjente leder etter første dag. Finnen skled ut i en grusvoll og seilet baklengs inn i en lyktestolpe som knakk tvers av i sammenstøtet.

Det gikk bra med Lappi og kartleser Janne Ferm, men omstendighetene ble smått dramatiske med røykutvikling og en lyktestolpe som bidro til å blokkere etappen. Gus Greensmith var førstemann på plass, som også måtte assistere med sin brannslukker. Fordi Greensmith ikke fikk noen ny brannslukker til de neste etappene ble resten av feltet beordret videre til den siste korte spesialetappen før service.

For de som fulgte med fredag så satte Oliver Solberg en knalltid der med sin Skoda Fabia RS Rally2 hvor han ble nummer tre totalt. Lørdag kveld norsk tid klinket han til med en solid andretid totalt blant samtlige biler, kun fem tideler bak sin tidligere lagkamerat Thierry Neuville i Hyundai. Solberg har fremdeles til gode å totalvinne en etappe, og var nå altså svært nære sin første etappeseier.

Solberg tapte mye på punkteringen fredag ettermiddag, og fordi WRC 2 ikke har kjørt noen «ordentlig» etappe gjennom lørdag formiddag lokal tid, så er stillingen uendret.

I toppen derimot er det nå Sebastien Ogier som har føringen. Den åttedoble verdensmesteren har 24 sekunder å gå på til sin teamkamerat Elfyn Evans, mens Neuville har tredjeplassen med 8,7 sekunder til Evans før ettermiddagsetappene venter.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS