Oliver Solberg under shakedown i Kroatia, torsdag.

Rally Kroatia, shakedown:

Oliver med høyst godkjent start på VM-runden

Årets tredje VM-runde står for tur, og som vanlig var det tett mellom tidene under den obligatoriske oppvarmingsetappen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Shakedown-tidene har ingen innvirkning på løpet, men gir gjerne en indikasjon på styrkeforholdene mellom førere og biler, og er således en viktig oppvarming for førerne før VM-runden starter.

Denne helgen er det duket for Rally Kroatia, nærmere to måneder siden forrige VM-runde i Nord-Sverige. Norsk-svenske Oliver Solberg har fått fornyet tillit i Hyundai da han skal kjøre de fleste løpene i deres tredjebil, og naturlig nok mannen å følge med størst interesse her i Norge. Verken Andreas Mikkelsen, Mads Østberg eller Ole Christian Veiby er ellers å finne på startstreken i WRC 2 denne helgen.

Men Solberg leverte det som kan anses som en godt gjennomført shakedown. 20-åringen klokket seg inn til en sjettetid, 2,3 sekunder bak VM-leder Kalle Rovanperä som toppet etappen etter tre forsøk. Solbergs teamkamerater Thierry Neuville og Ott Tänak fulgte på bak Rovanperä, med henholdsvis to og åtte tidelers marginer.

Men det var tett som hagl. Solberg satte sin tid tidelet likt med både Elfyn Evans og Gus Greensmith, etterfulgt av Pierre-Louis Loubet og Takamoto Katsuta med ett tidel hver bak Greensmith igjen.

Pappa Petter Solberg kan raskt rapportere overfor Parc Fermé at de er godt fornøyd med shakedown, spesielt tatt i betraktning av at Oliver skal ha kjørt med regnværsoppsett på bilen, til tross for tørre forhold. Årsaken er at det er meldt en god del regn spesielt på fredag.

Rally Kroatia er årets tredje VM-runde og kjøres kun på asfalt. Vertslandet debuterte i VM-sammenheng i fjor og kjøres da for andre året på rad.

Powered by Labrador CMS