Nytt løp, og en ny seier til Max Verstappen.

Opptur for Gasly og ny Piastri-bragd bak suverene Verstappen

Max Verstappen vant sprintløpet, men det er grunn til å tro at de to bak han på pallen var enda mer fornøyd etter lørdagens sprintløp.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Etter at sprintkvalifiseringen ble utsatt grunnet regnvær lørdag formiddag ble også sprintløpet noe utsatt. Når det nye starttidspunktet nærmet seg ble løpet utsatt ytterligere, også denne gangen grunnet regnvær over belgiske Spa-Francorchamps. 

Da løpet etterhvert kom i gang var det bak sikkerhetsbilen med regndekk på bilen. Da sikkerhetsbilen til slutt kjørte inn og Max Verstappen kunne gi gass hadde banen tørket opp såpass at et lass med førere gikk inn i pit for å bytte til Intermediate-dekkene. Samtlige lag byttet dekk på en av sine førere, mens resten av førerne måtte vente en runde. Oscar Piastri var av de som gikk inn med engang, og da ledende Max Verstappen gikk inn og byttet dekk den påfølgende runden hadde Oscar Piastri tjent såpass mye tid at det var australieren som tok over ledelsen i løpet. 

Belgia GP, sprintløp - topp 8

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Oscar Piastri, McLaren, +6,677
  3. Pierre Gasly, Alpine, +10,733
  4. Carlos Sainz, Ferrari, +12,648
  5. Charles Leclerc, Ferrari, +15,016
  6. Lando Norris, McLaren, +16,052
  7. Lewis Hamilton, Mercedes, +16,752
  8. George Russell, Mercedes, +16,822

På den tredje runden havnet Fernando Alonso som i dag fyller 42 år i grusfella, og sikkerhetsbilen måtte samle opp feltet mens spanjolens Aston Martin ble fjernet. Da løpet ble restartet på den sjette runden var ikke Piastri i nærheten av å kunne holde unna Max Verstappen som tok tilbake ledelsen på Kemmel-langsiden. Verstappen holdt fast på ledelsen helt frem til mål, mens Oscar Piastri ble nummer to. Bak de to tok Pierre Gasly en oppløftende tredjeplass i en ellers kaotisk helg for Alpine-teamet.

– De siste tre ukene har vært ganske spesielle, jeg kan ikke takke teamet nok, sa 22 år gamle Piastri etter å ha vært den første rookie-føreren som leder et Formel 1-løp siden 2013. 

Like bra gikk det ikke for Verstappens teamkamerat Sergio Perez som hadde problemer med bilen etter et sammenstøt med Lewis Hamilton. Meksikaneren falt fra 4. til 16. plass på en enkelt runde før han til slutt måtte bryte løpet, mens Hamilton fikk en fem sekunders straff for hendelsen som gjorde at briten ble nummer syv. 

I Grand Prix-løpet på søndag er det Charles Leclerc som starter fra pole position etter at Max Verstappen har fått en gridstraff. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS