Max Verstappen krysset mål som nummer én foran sin lagkamerat, Sergio Perez.

Overlegen Verstappen-seier etter Ferrari-brudd

De to Red Bull-førerne har sparket bra i fra seg etter de tekniske problemene i begynnelsen av sesongen. Teamet leder nå med 80 poeng over Ferrari.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det var duket for en bra dag for Ferrari-teamet etter gårsdagens kvalifisering. Charles Leclerc skulle starte først foran Sergio Perez, Max Verstappen og Carlos Sainz, og forhåpentligvis for teamet, endelig knappe inn på poengforspranget til Red Bull.

Leclerc gjorde en feil i første sving da starten gikk som la grunnlaget for Perez i dagens løp. Mexicaneren stakk av med ledelsen mens Leclerc måtte passe seg for Verstappen. Videre blir en virtuell sikkerhetsbil utløst av hydraulikkproblemer for Sainz. Spanjolen måtte bryte løpet, parallelt velger Ferrari å sette på de harde dekkene på Leclerc.

De to Red Bullene holdt seg ute under den virtuelle sikkerhetsbilen. Da de omsider kom inn overtok Leclerc igjen ledelsen. Det var kortvarig, for like etter viser TV-bildene bilen til Leclerc med en røyksky bak seg. Motoren var skjært og monegaskeren måtte bryte. En katastrofens dag for Ferrari.

Etter at de to Ferrariene var ute av dagens løp, kunne Red Bull kruse inn til mål. Perez som hadde et dårlig stopp overga ledelsen til Verstappen som endte opp med seieren og et stort hopp i sammendraget mot Leclerc.

Powered by Labrador CMS