Dennis Hauger imponerte med en andreplass i de tørre forholdene under første løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Her med Lukas Sundahl og Ola Nilsson på seierspallen.

Pall og snurring for Dennis mens Aksel måtte bukke under for blått blod

Hendelsesrikt og underholdene i fuktige og krevende værforhold i Nord-Sverige.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det var duket for en stor bilsporthelg ved Drivecenter Arena utenfor Fällfors utenfor Skellefteå i Nord-Sverige denne helgen. Med Porsche Carrera Cup Scandinavia og STCC som hovedattraksjonene, pluss den skandinaviske Sprint-serien med Porsche Cayman GT4 hvor det også er norsk interesse.

RACING: Det var duket for en stor bilsporthelg ved Drivecenter Arena utenfor Fällfors utenfor Skellefteå i Nord-Sverige denne helgen. Med Porsche Carrera Cup Scandinavia og STCC som hovedattraksjonene, pluss den skandinaviske Sprint-serien med Porsche Cayman GT4 hvor det også er norsk interesse.

I Carrera-cupen var det stor spenning tilknyttet Formel 2-profil Dennis Hauger som var tilbake igjen som gjestefører etter at han imponerte her også i fjor.

Og nordmannen viste muskler og sterk progresjon gjennom helgen, der han klinte til med en sterk andreplass i det første løpet som gikk allerede fredag kveld mens midnattsolen nærmet seg. Løpet ble forøvrig vunnet av den svenske forhåndsfavoritten Lukas Sundahl.

Men det skulle bli med det med midnattsol, for da lørdagen kom åpnet himmelen seg og bøttet nedover Drivecenter Arena, etter av de ferskeste tilskuddene av svenske racerbaner på over fire kilometer ved flyplassen i Fällfors. Været førte til svært krevende kjøreforhold for førerne, noe som Dennis Hauger vondt skulle få erfare.

Dennis Hauger imponerte i Porsche-comebacket, og skal få en ny sjanse i denne serien når de kommer til Rudskogen i september.

Bommet på bremsepunktet

For i nok en tetduell mot fredagens vinner Sundahl, så endte Hauger med å bomme helt på grepet og bremsepunktet og seilet av veien før han ble stående ute på gressplenen da han bommet på rømningsveien som var lagt opp i utgangen av svingen.

Hauger falt ned til 14. plass og ble der etter at løpet ble avsluttet bak sikkerhetsbilen. Forøvrig endte Hauger bak en annen nordmann, Erlend Juan Olsen, som er sesongdebutant i den såkalte Approved-klassen med eldre biler. Olsen endte også opp med fjerdeplass i klassen i det andre løpet.

Det tredje løpet ble dessverre avlyst på grunn av værforholdene slik at Hauger ikke fikk revansjert seg etter tabben i løp to, og ikke minst fulgt opp den sterke prestasjonen han leverte fredag.

Forøvrig ble det klart søndag ettermiddag at Dennis Hauger ikke har kjørt sitt siste løp i den skandinaviske serien denne sesongen. Han er nemlig invitert til den storstilte Porsche-festivalen på Rudskogen i september og får nye sjanser der til å vise seg fram - og ikke minst konkurrere på norsk jord igjen for første gang på mange, mange år.

Det er også snakk om å få Formel 2-bilen opp slik at han kan kjøre oppvisning med denne på Rudskogen.

Prins Carl Philip og Aksel Lund Svindal etter det andre løpet i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i Skellefteå sist helg.

Svindal imponerte i regnet

Tilbake til Nord-Sverige, og i supportserien Porsche Sprint Challenge var det igjen duket for videre fortsettelse av Aksel Lund Svindal sin racingkarriere. Og den tidligere toppalpinisten imponerte stort igjen der han holdt en god ledelse i sitt aller første løp på vått og vanskelig føre. Men Svindal ble sakte men sikkert tatt igjen av en annen prominent fører, nemlig Prins Carl Philip, som har kjørt racing i en årrekke.

Svindal holdt ledelsen helt inn til siste runde hvor Carl Philip til slutt fikk lurt seg på innsiden av nordmannen og stjal seieren helt på tampen av løpet. Like fullt en høyst akseptabel andreplass for Svindal, for første gang på regn. Og i det andre løpet senere på dagen fulgte han opp med en ny pallplass der han ble nummer tre, mens svenskeprinsen fortsatte sin dominanse på regnværet og sikret seg dobbeltseier.

Her endte det første løpet til Didrik Esbjug (høyre). Heldigvis fikk de fikset skadene slik at han fikk kjørt de to neste løpene.

Det er også verdt å nevne at STCC hadde sine løp på samme arena under samme løpshelg, men de to norske kandidatene har ikke helt klart å skaffe seg det fotfestet de drømmer om gjennom sesongen. Likevel var løpet i Skellefteå en enda større opptur totalt sett, spesielt for Marius Solberg Hansen som hadde en stor nedtur i sesongstarten i Ljungbyhed.

Volkswagen-føreren fikk klamret seg med tider innenfor topp ti, og sikret seg også to niendeplasser først før han avsluttet med en hederlig syvendeplass i det tredje og siste løpet.

Didrik Esbjug hadde en vond start på løpet med en krasj i det første løpet, før de på mesterlig vis fikk rettet opp bilen til de to neste løpene. Honda-føreren plasserte seg bak sin landsmann på en tiendeplass i det andre løpet, en plassering han også fulgte opp med i det tredje og siste løpet.

Powered by Labrador CMS