Søndagens hovedløp ble et av flere for glemmeboka til Dennis Hauger.

Formel 2, hovedløp:

Poengplass røk på siste runde: — Helt forjævelig

Søndagens hovedløp i Formel 2 var preget av tørt føre og fint vær, en sterk kontrast til gårsdagens vekslende forhold. Sterk kontrast ble det også i sluttplassering.

Publisert Sist oppdatert

Østerrike Grand Prix, hovedløp:

1) Richard Verschoor, VAR, 56:31,050

2) Ayumu Iwasa, DAMS, +0,415

3) Fredrik Vesti, Prema, +1,921

4) Jack Doohan, Virtuosi, +2,222

5) Oliver Bearman, Prema, +2,860

6) Enzo Fittipaldi, Carlin, +3,147

7) Theo Pourchaire, ART, +6,714

8) Jak Crawford, Hitech, +7,348

9) Victor Martins, ART, +7,971

10) Jehan Daruvala, MP, +9,343

Brutt: Kush Maini, Arthur Leclerc og Roman Stanek.

Sikkerhetsbiler: 1

Raskeste runde: A. Iwasa (1:17,575)

RACING: Fra sjetteplassen i går var det mye håp om å repetere bragden. Men til tross for den sterke starten fra Hauger var det to steg frem og ett tilbake. 

—  Helt forjævlig, sier Hauger til Viaplay.

—  Jeg følte egentlig at jeg kjørte forbi flere personer tre ganger og kom ikke noe sted. Det er frustrerende, fortsetter han.

20-åringen hentet seg inn til en 10.-plass innenfor løpets seks første runder, men da aurskogingen skulle gjøre unna dagens obligatoriske stopp blir han felt av løpsledelsen for å ha krysset den heltrukne hvite linjen på inngangen til depotet. 

Med en fem sekunders straff hengende over seg skulle løpet få et vanskelig utgangspunkt uansett hva som ville skje. Og det viste seg da Dams-teamet rotet til hjulskiftet til Arthur Leclerc. Monegaskeren mistet høyre bakhjul i sving fire, noe som også trigget en sikkerhetsbil.

Teamet valgte å stoppe Hauger og sone straffen på fem sekunder, samt sette på et nyere sett med soft-dekk. 

Opphentingen startet i det som ble flere intense kamper gjennomfeltet. Hauger klatret seg tilbake til en 10.-plass, men på den siste runden avgjorde hans lagkamerat skjebnen for Hauger.

—  Det er bare dritt å ikke få poeng igjen, mens noen andre helt bakerst har flaks mes strategien og får poeng, sier Hauger.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS