Rally Estland, lørdag: Østberg svarte på tiltale mens Solberg har føringen

Publisert
Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

WRC: Mens det er mangel på nordmenn i toppklassen i Rally-VM, så er det spenning for mange norske rallyfans i R5-kampen. For gjennom hele løpet siden lørdag formiddag har Oliver Solberg ruvet på topp, til tider vist et svært imponerende tempo som den raskeste R5-føreren, men etter siste service har han fått kjenne på rutinen til Mads Østberg.

Citroën-føreren tapte mye innledningsvis på grunn av en punktering, men har siden vunnet tre etapper og knappet inn noe på Solberg. Det skiller nå 23,5 sekunder mellom dem, men det skal sies at del leder hver sin kategori ettersom Østberg kjemper i R5-mesterskapet for team (WRC 2) mens Solberg kjemper som privatfører (WRC 3).

Ellers har Eyvind Brynildsen vist en positiv progresjon etter å ha vært temmelig rusten hva gjelder å kjempe mot de aller beste. Østfoldingen har stabilisert seg på tider under sekundet på kilometeren til raskeste R5-fører, selv om målet er å korte ned dette ytterligere. Han har nå 10. plassen blant samtlige R5-førere, og er nummer fem i WRC 2. For der ligger Ole Christian Veiby sist, som har slitt med store tekniske problemer og måtte til slutt bryte med dobbeltpunktering da han gikk tom for reservehjul.

I toppklassen er det Ott Tänak som har festet grepet om teten, og på en andreplass imponerer teamkompis Craig Breen. Thierry Neuville mistet hjulet tidligere lørdag og tapte pallsjansene på dette. I stedet er det Sebastien Ogier som nå har tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS