Rally Grimstad-vinner for 2021, Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson. Arrangøren går nå ut og sier at dette var deres siste løp i Rally-NM.

Rally Grimstad tapte NM-statusen og trekker seg ut – nå vanker det reaksjoner fra rallymiljøet

Det skal fortsatt bli asfaltløp i Rally-NM i 2022, men det blir på andre siden av Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Denne uken gikk arrangøren av Norges eneste NM-runde på asfalt de siste tre årene, KNA Grimstad, ut og kunngjorde at de nå trekker seg ut fra rallykalenderen. Årsaken er at de ikke er blitt innvilget NM-runde for neste sesong.

RALLY: Denne uken gikk arrangøren av Norges eneste NM-runde på asfalt de siste tre årene, KNA Grimstad, ut og kunngjorde at de nå trekker seg ut fra rallykalenderen. Årsaken er at de ikke er blitt innvilget NM-runde for neste sesong.

I kunngjøringen er det datoklinsj med Rally Sokndal, en annen NM-kandidat på asfalt, kombinert med høye snitthastigheter som er årsaken de er blitt forelagt av rallyseksjonen på hvorfor de ikke fikk arrangere NM-runde i 2022 slik de selv ønsket.

I stedet er det Rally Sokndal mellom Flekkefjord og Egersund på sørvestlandet som har fått tildelt denne helgen, hvorpå de også står oppført som et todagersrally på Norges Bilsportforbunds foreløpige terminliste.

– Vi fikk beskjed om å finne en ny dato i 2022 og endre på traseene. Det vil si finne nye løyper, da snittfart var for høy på tre av etappene. Det er ikke slik at vi kan «trylle frem» nye etapper og vi tok derfor beslutningen om at årets løp ble det siste, skriver arrangøren på sin Facebook-side.

I grenseland med snitthastighet

Av de totalt fire ulike traseene som ble benyttet to ganger (Lia-etappen tre ganger, journ.anm.), så hadde samtlige etapper utenom Lia en snittfart nærme eller over 130 kilometer i timen. Voreheia var de eneste som bikket grensen som paragraf 12.1 i Spesialreglementet for Rally i Bilsportboka viser til, hvor det ikke skal overskrides 130 kilometer i timen ved andre gjennomkjøring.

Uansett, arrangøren velger å nå å dra inn årene helt og holdent fra kalenderne.

– Hele vår arrangørstab synes jo dette er veldig synd å ikke kunne arrangere løp i 2022. Vi har jo fått god flyt på dette nå, ikke minst takket være dyktige frivillige som har vært med i mange år og var motiverte for et nytt løp i 2022, skriver de videre.

Dette vanker naturlig nok tilbakemeldinger og reaksjoner fra flere sentrale personer i miljøet. Grimstad har høstet mye skryt fra deltakerne de siste tre årene etter at de fylte inn det ti år lange tomrommet for Rally-NM på asfalt etter at Rally Larvik la hele løpet på is etter den tragiske dødsulykken i 2009.

Frank Tore Larsen, årets norgesmester i klassen for nyere firehjulsdrevne rallybiler, håper arrangøren snur i avgjørelsen de har tatt.

Håper arrangøren snur

Ordet «trist» går igjen hos flere som kommenterer, deriblant Jarle Lippert, Ole Martin Lundefaret og ikke minst norgesmester i den øverste klassen, Frank Tore Larsen.

– Fryktelig trist! Så utrolig gode minner fra Grimstad. Håper virkelig dere revurdere og kommer tilbake i 2023, skriver Larsen.

TV-produsent Per Broen slenger seg også på, som har hatt tilknytning til løpet i en årrekke selv om det ikke er TV Media som har dekket NM-rundene de siste sesongene.

– Dette er trist og det er synd å legge ned rallyet. Dette har alltid vært et flott rally og en flott gjeng så jeg håper på en revurdering. Rally-Norge og publikum trenger Rally Grimstad. Har mange gode minner fra dette løpet selv om jeg ikke har vært på de to siste rundene, skriver Broen.

Han er ikke alene om å forsøke å motivere arrangøren til å snu avgjørelsen om å legge ned løpet. Jan-Erik Thaulow, kjent som reporter, speaker og de siste årene prosessfasalitator i Trond Sveinsvoll R5-satsing, understreker at utkast og forslag til datoer er en kabal å legge både for arrangører og forbund, og håper at KNA Grimstad kan finne ny motivasjon etterhvert.

– Det er dessverre ikke slik at arrangører har monopol på datoer, og den helga var vel den eneste som passa inn i all aktiviteten til anlegget i Sokndal. Vi får bare håpe dere revurderer og blir med videre fra 2023 med et flott asfaltløp, sier Thaulow.

Powered by Labrador CMS