Oliver Solberg

Ypres Rally Beglia, shakedown:

Revansjelysten Oliver med kanontid

Resultatet har ingenting å si for løpet, men kanskje en liten smule for selvtilliten?

Publisert

Ypres Rally Belgia - shakedown:

1) Thierry Neuville, Hyundai, 3:44,4

2) Kalle Rovanperä, Toyota, +0,6

3) Oliver Solberg, Hyundai, +1,3

3) Elfyn Evans, Toyota, +1,3

5) Craig Breen, Ford, +1,6

...

14) Andreas Mikkelsen, Skoda, +19,2

RALLY: VM-sirkuset er tilbake i Belgia og deres klassiske Ypres Rally som har fått VM-status for andre året på rad. Et spektakulært asfaltrally med en unik veikarakter på landsbygda gjerne forkledd med enorme grøfter og store jorder. Og denne helgen sier værmeldingen at det neppe kommer til å bli tørt med det første.

En av de store snakkisene etter den forrige VM-runden i Finland var Oliver Solberg, som måtte bryte etter bare ti sekunder ut på den første etappen fredag. Norsk-svensken var knust etter fiaskoen, og på sosiale medier begynte debatten å rase om Solberg fortjener noen flere sjanser hos Hyundai etter en sesong som i likhet med fjoråret har vist seg å være av det særs ustabile slaget.

Fungerende teamsjef Julien Moncet uttalte overfor Parc Fermé at de fortsatt har tro på Solberg og vil gi ham flere sjanser, blant annet ved at han fikk fornyet tillit til Ypres Rally. Solberg testet også på asfalt kort tid etter den store Finland-krasjen, for å bygge selvtillit igjen, og etter torsdagens oppvarming å dømme tyder det på at den er ved sine fulle fem.

Solberg klinket til med intet mindre enn en tredjetid, 1,3 sekunder bak hjemmefavoritt og teamkollega Thierry Neuville. VM-leder Kalle Rovanperä klokket seg inn på en andreplass, seks tideler bak Neuville og syv tideler foran Solberg.

I WRC 2 er Andreas Mikkelsen tilbake igjen, og han er avhengig av et nytt, godt resultat for å holde kloa i gullmedaljen for 2022. Det er dog ventet at han kommer til å få sterk konkurranse fra tidligere fabrikkfører i Citroën, Stephane Lefebvre, ettersom franskmannen også leder det belgiske mesterskapet sammenlagt.

Det var dog hjemmefører Sébastien Bedoret som stakk av med bestetiden blant Rally2-bilene, ett helt sekund foran Lefebvre som havnet på eksakt samme tid om Georg Linnemäe. Mikkelsen endte på fjerdetid på shakedown, 1,3 sekunder bak Bedoret.

Powered by Labrador CMS