Sebastien Loeb returnerer til Rallycross-VM

Den franske bilsportlegenden søker fortsatt nye utfordringer og vender tilbake til gamle trakter.

Publisert

RALLYCROSS: Det kunngjorde mesterskapet mandag morgen, der han presenteres sammen med landsmannen Guerlain Chicherit med det nye teamnavnet Special ONE Racing. Chicherit er kjent som mannen bak GCK-teamet, som har vært med på å utvikle en ny type Lancia Delta basert på det gamle karosseriet kjent fra 80- og 90-tallet.

Chicherit kom forsinket inn i mesterskapet i fjor, men rakk å stille i finalerunden på Nürburgring med én bil. Den viste seg potent fra første meter, og nå er det klart at Special ONE Racing blir et tobilsteam hvor Loeb altså stiller på heltid.

Dette er ikke første gang Loeb tilknyttes Rallycross-VM. Han kjørte tre sesonger, fra 2016 til 2018, sammen med Hansen Motorsport i deres Peugeot 208. Selv om han har pleid å vinne mye av det han har stilt opp i, så ble det «bare» to finaleseire for franskmannen i disse tre årene, men like fullt 15 øvrige pallplasser. Men han har til gode å skaffe seg en medalje sammenlagt i Rallycross-VM.

Loeb har de siste sesongene satset på terrengrally og gjord flere enkeltinnhopp i Rally-VM. Den siste bragden gjorde han for M-Sport i Rally Monte Carlo i 2022 der han gikk helt til topps i det første løpet med den nye hybridbilene.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS