Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing

Seks av ti biler er presentert - Williams går for helblått

Men de føyer seg også inn i rekken av team som ikke vil avsløre for mange detaljer i sin tolkning av det nye tekniske regelverket,

Publisert

FORMEL 1: Vi er over halvveis i presentasjonen av de ti nye Formel 1-bilene som skal utgjøre feltet i årets VM-sesong, og det er bare en drøy uke til de første testene også skal gjennomføres bak lukkende dører i Barcelona.

Tirsdag var det Williams sin tur til å vise fram bilen sin, og i likhet med de fleste andre teamene, så velger de kun å vise en dekorering - såkalt «livery» - uten å vise hvordan de faktisk har konstruert bilen rent estetisk. Det er kun Aston Martin, og tildels McLaren, som har vist fram en helt reell bil, og tirsdag kom det også lekkede bilder av Alfa Romeo i en kamufleringsdekor som er ute og tester bilen på Fiorano-banen til Ferrari i Maranello.

Williams har foruten tegnet en ny storsponsor i Duracell, og bilens utseende får også et innslag av rødt, en farge teamsjef Jost Capito henviser til de britiske fargene hvorav de ønsker profilere bilen etter teamets hjemland. Modellen heter i år FW44, hvor initialene logisk nok tilhører deres nylig avdøde grunnlegger og inntil 2020 eier Frank Williams.

Williams hadde en positiv opptur i 2021-sesongen hvor de omsider fikk tatt poeng på lang tid, både for George Russell og Nicholas Latifi. Mens førstnevnte har tatt steget videre til Mercedes, så får Latifi nå besøk av Alexander Albon som teamkamerat denne sesongen.

Gjenstående team i lanseringsprosessen er Ferrari (17. februar), Mercedes (18. februar), Alpine (21. februar) og Alfa Romeo (27. februar).

Powered by Labrador CMS