Ole Christian Veiby.

Sekundstrid om pallplassene mens Veiby gjorde rent bord

Smådølkongene har inntatt tronene sine og vintersesongen i Rally-NM er ferdig etter nok et vintereventyr i Numedal.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Og som seg hør og bør skulle det handle om Ole Christian Veiby i toppen, hvor ingen egentlig var i nærheten av å tukte Polo-føreren fra Kongsvinger. Dermed kunne han trygge inn en «enkel seier» atter en gang, og som følge av en monsteretappe i den nordre utgaven av Smådøla, så sikret han også tronen som Smådølkonge også i år.

Men bak Veiby var det tett som hagl. Både Eyvind Brynildsen, Frank Tore Larsen og Johan Kristoffersson kjempet om bare 4,5 sekund før den siste Smådøla-etappen, som alltid avsluttes i sydlig retning. Men der klinte Brynildsen til med en monsteretappe, hele 5,2 sekunder foran Larsen og over 10 sekunder foran Veiby. Dermed stod resultatet seg også i mål med en større differanse i favør Brynildsen, som med det har tatt Power Stage-seieren i begge NM-rundene så langt.

Blant de tohjulsdreven bilene gjorde Steve Røkland revansje, både etter avkjøringen på Elverum, men også avkjøringen han gjorde på Smådøla for ett år siden. Den rutinerte R2-føreren kontrollerte løpet i likhet med sin sambygding i toppklassen, og trygget inn en seier med 33,5 sekunds margin til Ola Jr. Nore. Den svensk-norske unggutten Isak Reiersen tok tredjeplassen, men som følge av svensk lisens scorer han ikke NM-poeng.

Blant de eldre tohjulsdrevne bilene ble det klasseseier til Kristian Hvambsahl Eriksen, mens slektningen Mads Peder tok Smådølkongetittelen. Sistnevnte endte også på andreplass mens regjerende norgesmester Christian Sagli tok den siste pallplassen.

Den store snakkisen før løpet var dog Anders Kjærs comeback i rallyløypa, med sterke krav fra sine støttespillere Anders Grøndal og Eyvind Brynildsen om å vinne både NM-klassen i løpet og ta Smådølkonge-tittelen. Larvik-mannen leverte varene og imponerte sterkt etter 3,5 år på sidelinja. I sin lånte Subaru ble det klasseseier og åttendeplass totalt, 37 sekunder foran Petter Sæves Waskaas, mens Even Moan tok tredjeplassen nærmere tre minutter bak Kjær

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

kr 699,- pr. år.

Halvårsabonnement

kr 499,- pr. halvår.

Månedsabonnement

Pris: kr 99,- pr. måned.

Ukesabonnement

Pris: kr 25,- pr. uke.

Powered by Labrador CMS