Mads Siljehaug trives godt i oransje, signaturfargen til KTM, som Reiter har hatt et svært tett samarbeid med de siste årene.

Siljehaug er bare en av to nordmenn som har racing som fulltidsjobb — nå har han forlenget kontrakten

Mads Siljehaug fra Lillehammer bor i Tyskland og jobber primært med å kjøre racerbil. Nå er han sikret jobb de neste fem årene.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Mads Siljehaug (26) er bare en av to nordmenn som lever av å holde på med racing. Nylig signerte han en forlengelse av kontrakten han har med det tyske laget, «Reiter Engineering».

RACING: Mads Siljehaug (26) er bare en av to nordmenn som lever av å holde på med racing. Nylig signerte han en forlengelse av kontrakten han har med det tyske laget, «Reiter Engineering».

Forlengelsen han har fått på fem år er unormalt lang i motorsportverden. Det sår derfor ingen tvil om at teamsjef Hans Reiter ser på Siljehaug som en stor ressurs.

Sjefen selv sparer ikke på komplimentene når han omtaler nordmannen. Til lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen forteller han at Siljehaug er en fører helt utenom det vanlige.

– Han er et utrolig talent og har en helt unik kontroll på bilen. Han er en fører det er mor- somt å se på; superaggresiv og offensiv i stilen, sier Reiter til lokalavisen.

Sikter mot Le Mans

Nylig var Siljehaug på plass på Nürburgring for å kjøre kvalifiseringsløpet før 24-timersløpet som går på Nordsløyfa i slutten av måneden. Der testet han og teamet en ombygd KTM GT2-bil som er laget kun med formål om å delta i løpet på «Ringen».

Denne helgen er planen å kjøre løp på Imola i «Le Mans Cup» i LMP3-klassen. Reiter har som mål å delta i Le Mans i 2025, en reise som Siljehaug kommer til å være med på fra starten av.

— Jeg er med nå helt fra starten i en LMP3-bil og skal kjøre løp i helga. Vi har planer om å kjøre Le Mans i perioden 2025 til 2026 og jobber med team og vil ha et format for å lykkes med det målet, forteller Siljehaug til Parc Fermé.

Som en familie

Han mener Reiter-teamet nesten er som en familie for seg, og føler seg priviligert over at Reiter ønsket å forlenge kontrakten med han.

— Jeg er klar for nye spennende opplevelser og jobbe mer med teamet. De er nesten som en familie. Det er mye jobb og mye planer fremover og det er godt å ha slike ting i boks å fokusere på riktige ting fremover, sier han.

Siljehaug hadde tre sabbat år etter 2013-sesongen. Reiter Young Stars-seieren i 2017 ble redningen på motorsportkarrieren som var bare en hårsbredden fra å forbli en drøm.

— Jeg tror jeg har vært på riktig sted til riktig tid og levert når man må levere og hatt gode resultater for å kunne klare seg i ting, pluss Team Norway som har vært veldig på meg og hjulpet meg på veien så falt alt på plass og da fikk jeg en av drømmejobbene i verden. Jeg vil si jeg er heldig over at alt klaffet, forteller Siljehaug.

Jobben han har hos Reiter innebærer ikke bare å kjøre racerbil, «coache» kunder og være støttespiller. Han har også mye å si i utviklingen av bilene for Reiter som de gjør på oppdrag for KTM.

Powered by Labrador CMS