Max Verstappen plukket fører på fører fra første meter - her har han akkurat passert George Russell.

Sist i pit – først i mål

Selv om ingen måtte bryte Miami Grand Prix, så endte helgen med ett av de mer innholdsrike løpene så langt denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Miami Grand Prix

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Sergio Perez, Red Bull, +5,384
  3. Fernando Alonso, Aston Martin, +26,305
  4. George Russell, Mercedes, +33,229
  5. Carlos Sainz, Ferrari, +42,511
  6. Lewis Hamilton, Mercedes, +51,249
  7. Charles Leclerc, Ferrari, +52,988
  8. Pierre Gasly, Alpine, +55,670
  9. Esteban Ocon, Alpine, +58,123
  10. Kevin Magnussen, Haas, +1:02,945

Raskeste runde: Max Verstappen, 1:29,708

Antall sikkerhetsbiler: 0

FORMEL 1: Etter den smått famøse kvalifiseringen som ble avbrutt av Charles Leclercs avkjøring, så måtte Max Verstappen starte nede på en niende startposisjon ettersom han ikke hadde satt en ordentlig rundetid før kvalifiseringen ble stoppet.

Hans teamkamerat Sergio Perez sikret imidlertid pole position, og det store tidsspørsmålet før løpet var når Verstappen eventuelt ville klare å klatre seg opp gjennom feltet og ta opp kampen mot sin egen teamkollega om seieren.

Ulike dekkstrategier

De hadde hver sin strategi, Perez med mediumdekk til start og Verstappen med harde dekk. Dermed hadde de helt ulike tidspunkt å gå i pit på, og ettersom Verstappens dekk hadde lengst holdbarhet, så ventet han også så sent som mulig.

Likevel hadde Verstappen etterhvert et enormt tempo til tross for godt brukte harde dekk. Det gjorde at forspranget til Perez ved pitulikningen ikke var mer enn drøye halvannet sekund. Og det skulle ikke ta mer enn et par runder før Verstappen da klarte å karre seg forbi Perez - en posisjon de begge holdt inn til mål.

– Da tror jeg det er bye bye fra Verstappen sin side, sa Viaplay-kommentator Henning Isdal da Verstappen passerte, og han fikk sannelig så rett også.

Med det sikret Verstappen sin seier nummer 38 i karrieren. Forøvrig like mange seire i en Red Bull som Sebastian Vettel rakk å sette i glansdagene fra 2009 til 2013. Verstappen var selv fornøyd etter opphentingen.

– Et godt løp, og vi plukket bilene en etter en og kunne være lenge ute på harde dekk. Det utgjorde forskjellen i dag, pluss en fin duell med Checo. Vi kjørte ryddig og det er det viktigste, sa Verstappen i intervjuet etter målgang.

Fjerde pallplass for Alonso

I mellomtiden hadde Fernando Alonso også ligget i et ingenmannsland på tredjeplass gjennom store deler av løpet og med det sikret den spanske F1-veteranen atter en pallplass, den fjerde for sesongen av fem mulige, og med det opprettholder han også tredjeplassen sammenlagt i mesterskapet.

George Russell var ikke akkurat på skuddhold, men var den nærmeste utfordreren, og passerte også Lewis Hamilton på teamordre da Hamilton ikke hadde rukket å gå i pit før Russell var forbi.

Men som nevnt - ingen måtte bryte løpet. I stedet bestod søndagens 57 runder av flere jevne dueller gjennom store deler av feltet, og der det etterhvert så tungt ut for både Lewis Hamilton og Charles Leclerc, så klarte de likevel å berge kjærkomne poeng med henholdsvis 6. og 7. plass i en siste duell på tampen av løpet.

Forøvrig ble det ingen god dag for de tre sesongdebutantene Nyck de Vries, Oscar Piastri og Logan Sargeant, som alle endte sist i respektive rekkefølge.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS