Safari Rally Kenya fortsetter på VM-kalenderen i uforminsket styrke, her med verdensmester Kalle Rovanperä.

Slik blir Rally-VM i 2023

Tre ut og tre inn, og VM-kalenderen i rally har fått et enda større internasjonal tilsnitt igjen.

Publisert

RALLY: Som ventet var det noen forandringer til neste års terminliste i Rally-VM. Tidlig kom ryktene om både et rallyløp i Saudi-Arabia, et sentral-europeisk rallyløp og at kjente godbiter som Mexico og Chile skulle gjøre sin tilbakekomst.

Rally-VM - 2023

19.-22. januar: Rally Monte-Carlo

9.-12. februar: Rally Sverige

16.-19. mars: Rally Mexico

20.-23. april: Rally Kroatia

11.-14. mai: Rally Portugal

1.-4. juni: Rally Sardinia

22.-25. juni: Safari Rally Kenya

20.-23. juli: Rally Estland

3.-6. august: Rally Finland

7.-10. september: Akropolis Rally

28.-sept.-1. okt.: Rally Chile

26.-29. oktober: Sentral-Europa Rally

16.-19. november: Rally Japan

RALLY: Som ventet var det noen forandringer til neste års terminliste i Rally-VM. Tidlig kom ryktene om både et rallyløp i Saudi-Arabia, et sentral-europeisk rallyløp og at kjente godbiter som Mexico og Chile skulle gjøre sin tilbakekomst.

Og det meste var egentlig rett, utenom Saudi-Arabia. Der blir det ikke noe løp, men i stedet er det fortsatt Japan som får holde avslutningen av Rally-VM også neste år.

Rally-EM - 2023

11.-12. mars: Rally de Fafe

5.-6. mai: Rally Kanariøyene

20.-21. mai: Rally Polen

17.-18. juni: Rally Liepaja

7.-8. juli: Royal Rally of Scandianvia

29.-30. juli: Rally Roma

19.-20- august: Barum Rally

7.-8. oktober: Rally Ungarn

Men det blir noen omrokeringer. Ut forsvinner New Zealand, Belgia og Spania, og inn får vi en interessant tredeling.

Rally Mexico er tilbake etter to års fravær, og de var også det siste rallyløpet som ble kjørt i 2020 før en ufrivillig covid-pause slo inn for fullt. På andre siden av atlanteren er også RAlly Chile tilbake, hvor de også har vært fravær av VM-løp siden 2019, både som følge av covid, men også lokale politiske protester.

Catalunya-regionen i Spania får ikke VM-status neste år, men må i stedet vike plass til et helt nytt konsept som blir kalt Sentral-Europa Rally, som vil gå på asfalt. For første gang skal flere vertsnasjoner dele på samme løp også formelt i navnet. Fra før har jo Rally Monte-Carlo og Rally Sweden delt etapper med naboland som henholdsvis Frankrike og Norge, mens Sentral-Europa Rally vil kjøre tre dager over tre ulike land; Tyskland, Østerrike og Tsjekkia.

Ellers har også terminlisten for Rally-EM kommet etter at FIA fredag kunngjorde sine siste beslutninger i en av deres faste motorsportforsamlinger.

Mer om EM-oppsettet kan du lese i vår større sak om at Värmland-regionen rett over norskegrensa er tilbake igjen med et nytt og spektakulært rallyløp etter at de mistet VM-runden til Umeå i Nord-Sverige. Og denne gang vil løpet gå på kjente gamle Rally Sweden-trakter, bare midt på sommeren i stedet.

Powered by Labrador CMS