Det har gått unna for Oliver Solberg i Kenya denne helgen.
Det har gått unna for Oliver Solberg i Kenya denne helgen.

Safari Rally Kenya, Lørdag:

Solberg avsluttet dagen med å slå flere WRC-førere

Oliver Solberg har hatt problemer underveis, og han har i grunnen ingenting å kjøre for, men det er likevel ingen tvil om at det har gått unna for norsk-svensken i Kenya.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Oliver Solberg plukker ikke WRC 2-poeng denne helgen, og han kjører dermed årets Rally Safari Kenya kun for erfaringens skyld. Fredag var norsk-svensken klart raskest blant Rally2-bilene de første fem etappene, men etter at han ikke kunne fullføre den siste etappen grunnet en punktering og skader på bilen ble det et gap på syv og et halvt minutt opp til lederen. 

Lørdag var det nye muligheter, og nye problemer. 21-åringen var raskest av alle i de to første etappene, men på den siste etappen før service ble det en ny punktering og følgelig et tidkrevende dekkskift. Når loopen ble gjentatt senere på dagen viste han igjen at han uten punkteringer er klart raskest i Rally2-feltet med tre av tre etappeseire, og på dagens siste etappe var han like så godt femte raskest totalt foran førere som Dani Sordo, Thierry Neuville og Ott Tänak. Før morgendagen er Solberg nå 4 minutter og 13 sekunder bak polske Kajetan Kajetanowicz som leder an i Rally2-feltet. 

I toppklassen er det fullstendig dominanse med fire ganger Toyota på topp. Underveis i løpet har flere biler tidvis blandet seg inn i toppen, blant annet ved Hyundais Esapekka Lappi som måtte bryte løpet fra tredjeplass like etter dagens service, men det er altså Toyota-bilene som ser ut til å takle de krevende forholdene i Kenya best. 

Sebastian Ogier topper fortsatt resultatlisten, men Kalle Rovenperä har gjennom dagen redusert avstanden til 16,7 sekunder. Det er med andre ord duket for intern kamp om seieren søndag, mens Takamoto Katsuta og Elfyn Evans vil gjøre opp om tredjeplassen over to minutter bak Ogier. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS