Oliver Solberg.
Oliver Solberg.

Rally Sverige, fredag formiddag:

Solberg våknet og stakk – Breen ble rørt over egen fart

Mens Ole Christian Veiby har sluppet et ørlite tak på sin skandinaviske erkevial.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Fredagens første tre etapper av Rally Sverige er gjennomført, og feltet har fått satt seg litt før de skal ut på tre samme etappene før fredagens avsluttes med tilsvarende sprintetappe i Umeå.

Etappene har hatt svært ulike karakterer og føreforhold, noe som også har påvirket de ulike etapperesultatene. Eksempelvis var Craig Breen klart raskest på dagens første etappe og leverte en svært imponerende etappetid. Faktisk så imponerende at det gikk inn på ham selv etter målgang.

– Jeg har savnet denne følelsen! Veldig, veldig enkelt og uanstrengt. Jeg er en heldig gutt som har fått en ny sjanse, sa Breen nærmest på gråten etter kanonetappen fredag morgen.

Kalle Rovanperä slet som førstemann på veien, men svarte på tiltale med etappeseier på dagens andre etappe, mens den japanske Toyota-føreren Takamoto Katsuta imponerte med etappeseier på den tredje etappen for dagen.

I ledelsen er det derimot Ott Tânak som ligger, etter å ha kjørt på det jevne gjennom dagen. Han har 1,9 sekunder ned til Craig Breen, mens Esapekka Lappi imponerer med en tredjeplass etter halvkjørt dag.

Størst interesse med norske øyne er det dog i WRC 2-klassen, hvor det så halvmørkt ut etter den første etappen fredag, forøvrig SS2. Verken Oliver Solberg eller Ole Christian Veiby fant flyten og ble frakjørt av fire finner inne på etappen, med regjerende mester Emil Lindholm i føringa.

Men den skandinaviske duoen svarte på tiltale på den tredje etappen, fortrinnsvis Solberg som tok et tre sekunders jafs på Veiby, som igjen hadde 3,7 sekunder ned til Nikolay Gryazin på en fjerdeplass. Med andre ord så det ut som de rett og lett trengte å våkne litt, i tillegg til at veiforholdene ikke var på deres side på SS2. I tillegg kjørte Lindholm ut i brøytekanten og fylte radiatoren med snø, som igjen medførte et enormt tidstap for finnen.

Solberg holdt tempoet på dagens tredje etappe og beholder da også ledelsen i klassen, dog ble han slått av den finske unggutten Sami Pajari med fire tideler på etappen. Veiby, som i alle fall har en friskmeldt motor etter torsdagens motorfeil på tampen av SS1, tapte ytterligere syv sekunder på Solberg, og falt også ned til en fjerdeplass i klassen.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS