Foto: Mercedes-Benz Group AG
Foto: Mercedes-Benz Group AG
Foto: Mercedes-Benz Group AG
Foto: Mercedes-Benz Group AG

Sølvpilen er tilbake i - nettopp - sølv, men hvilken bil er egentlig den reelle?

Gjennom lanseringen av Mercedes sin Formel 1-bil for 2022-sesongen, så har teamet egentlig vist fram to biler av vidt forskjellige utseende.

Publisert

FORMEL 1: Det drar seg til i presentasjonen av årets Formel 1-biler, og nå er det kun Alpine og Alfa Romeo som gjenstår. Det betyr at det var Mercedes sin tur fredag formiddag, og for første gang var også Lewis Hamilton tilbake i det formelle rampelyset igjen med sine første uttalelser siden den kontroversielle Formel 1-finalen i fjor.

Og da også spekulasjonene om hvorvidt Hamilton skal kjøre Formel 1 i 2022 lagt nød. Sammen med sin nye teamkamerat George Russell satt de stolt og motivert og la fram sine tanker om både den nye sesongen og ikke minst jobben med den nye bilen og hvilke forventninger det bringer med seg.

Samme struktur over mange år

Teamsjef Toto Wolff ville også være forsiktige med å spå hvilket utgangspunkt og hvilke forutsetninger de har for å bevare tronen som et beste teamet på griden, men la samtidig til at er det noen som har klart å løse store utfordringer så er det deres mannskap i Brackley. Som forøvrig teller hele 2000 i antallet av ansatte.

Foruten at mange har ventet å se og høre fra Hamilton igjen, så vanket det naturlig nok mest spenning rundt Mercedes sin nye bil - W13 - ettersom årets biler jo bygges på et nytt teknisk regelverk. Og det er på det rene at Mercedes nå er tilbake i sølv igjen, etter at de har kjørt i full svart dekor for å markere sin kamp mot rasisme som er ekstra engasjert av deres mangeårige verdensmester.

Strukturen i dekoren er ellers den samme med Petronas som hovedsponsor og deres lysegrønne stripes om har preget deres utseende i alle år.

Slik ble bilen vist fram i studioet under kvalifiseringen. Estetisk sett avviker den betraktelig fra de offisielle bildene fra Mercedes sin mediaportal.

Flere avvik

Men - det er likevel noen interessante avvik på W13-modellen ut ifra offisielle bilder. Bilen som ble vist i studioet kontra de offisielle bildene som Mercedes har lagt ut er noe avvikende. Bilen i studioet har flere elementer fra det som omtales som «showcar», som flere andre team har brukt.

Det kan spesielt sees på frontpartiet og frontvingen, i tillegg til at områdene rundt motordekselet heller ikke skiller seg nevneverdig ut. Derimot har bilen i studioet noen elementer i gulvet som ikke er å finne på showbilen.

Men i deres egen bildedatabase er det flere avvik. Frontvingen og snuta er utformet annerledes, og det er også forskjeller på venturitunellene til gulvet på bilen og luftinntakene på siden.

Begge bilene har altså både forskjeller som tilsier at det er en egen bil, men også likheter som tilsier at det brukes showbil til den store gullmedaljen. Men hvilken bil er mest reell? Hvis noen av dem er det, riktig nok...

Powered by Labrador CMS