Det holdt på å gå ordentlig galt i finalen for Sondre Evjen, men han overlevde førstesvingen - samtidig som han måtte innse at det var Johan Kristoffersson som til slutt stakk av med seieren.

Sondre beste nordmann i høydramatisk Höljes-finale

Flere nordmenn på flere pallplasser under sesongdebuten i det nordiske rallycrossmesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Actionfaktoren pleier å være høy i svenske Höljes, og årets første RallyX Nordic-utgave skulle ikke bli noe unntak. For med to nordmenn, Sondre Evjen og Ole Christian Veiby, sammen med noen av verdens beste rallycrossførere skulle det bli en heidundranes finalekamp fra første meter.

Alt startet med en beintøff førstesving mellom Evjen og Johan Kristoffersson. Evjen kjørte imponerende godt og stabilt gjennom omgangene med en andreplass før finalene, og han sikret seg pole position i finalen etter at han vant sin semifinale.

Evjen og Kristoffersson gikk side om side, som nesten sørget for at hallingdølen ikke var altfor langt unna å slå hele veien rundt der han suste over jordvollen på innsiden av første sving (se starten i videovinduet øverst i saken). Men de tidligere teamkompisene kom seg helskinnet av gårde, men det inviterte også svenske Anton Marklund inn i seierskampen.

Avgjort i siste sving

Marklund kjørte godt og tok innpå Kristoffersson der de havnet i en knalltøff fight på aller siste runde. Marklund snek seg foran Kristoffersson ut av alternativsporet, og sistnevnte svarte med en knalltøff dytt i bakdekket ut av den kjente velodromsvingen.

Men Hyundai-føreren fra Nord-Sverige holdt unna helt til landingen på det berømte hoppet før målsvingen. Der slo han i stykker og ødela forstillinga, og med det var seieren servert til Kristoffersson. Marklund fikk haltet bilen i mål. mens Evjen sikret den siste pallplassen.

Veiby leverte også en god finale, men kom seg ikke opp i kampen om pallplassen og ble det nummer fire, foran verdensklasseførere som Niclas Grönholm og Mattias Ekström.

Ole Christian Veiby imponerte i rallycrosscomebacket med en fjerdeplass, og holdt VM-førere som Niclas Grönholm og Mattias Ekström bak seg.

Overlegen Harstad-gutt

I Höljes ble det som seg hør og bør kjørt mange klasser, og det har vært aktivitet i hele dag. I den nye åpne klassen for tohjulsdrevne biler ble det en helnorsk pall. Jonas Dalseth Jacobsen fra Harstad dominerte fullstendig i de svenske finnskoger og tok en solid finaleseier foran Simen Engsvik og Markus Johannessen.

Det ble også to pallplasser i crosskartklassene, CrossCar og CrossCar Junior. For de voksne hadde vi én nordmann i finalen, og Thomas Eek Murstad fra Notodden leverte solid kjøring der han endte opp med en andreplass. I juniorklassen hadde vi to nordmenn på plass i finalen, med Karl Peder Nordstrand på en tredjeplass mens Dennis Vik plasserte seg på en femteplass i finalen.

Ingen nordmenn kom seg til finalen i Supercar Lites.

Her har kan du finne fullverdige resultatlister fra samtlige klasser under den nordiske runden i Höljes.

Powered by Labrador CMS