Dennis Olsen, her foran teamkamerat Thomas Preining.

Sterk revansje under søndagens løp i sesongstarten i DTM

Pallen glapp, men Dennis Olsen viste hvorfor han er å regne med i toppen av DTM denne sesongen.

Publisert

RACING: Lørdag ble det et krevende utgangspunkt med 11. startposisjon, og en pitstopptabbe kostet Dennis Olsen dyrt i det som kunne blitt en vesentlig bedre plass enn 10. plass i årets først løp.

Men på den tekniske Oschersleben-banen trivdes både Olsen og hans Porsche veldig godt, og under søndagens løp gikk det vesentlig bedre. 

God start

Hans teamkamerat i Manthey EMA kvalifiserte til beste startspor, mens Olsen endte på femteplass med drøye to tideler bak sin kollega. For ordens skyld skilte det under sekundet mellom de 26 første bilene i feltet, så det er skyhøyt tempo og meget jevne marginer mellom samtlige konkurrenter.

Olsen hadde en god start og kom seg opp til fjerdeplass i første sving, og så seg ikke tilbake. Porsche-bilene hadde stål kontroll på blant annet Lamborghiniene som preget lørdagens løp, og etterhvert var det fire Porsche-biler på de fire første plassene.

Etterhvert viste Olsen et bedre tempo enSn Porsche-kollega Tim Heinemann, som forøvrig har imponert stort denne helgen, men nordmannen begynte etterhvert å tape terreng, blant annet etter et sammenstøt der han var innom andreplassen en halv runde før han ga plassen tilbake.

Engelhart til topps

I stedet gjorde Christian Engelhart et godt strategisk valg med sen pitstopp, og klatret seg opp til pallposisjon med dette. Olsen hadde ikke mer å svare med, og leder Thomas Preining pådro seg etterhvert en straff etter pitstoppet, men straffen var ikke nok til at Olsen kom seg forbi.

Til slutt var det Engelhart som tok hjem seieren foran Heinemann, som forøvrig leder mesterskapet etter helgens to løp. Olsen måtte ta til takke med den «sure» fjerdeplassen, men henger godt med på tempo og er nummer syv sammenlagt etter første løpshelg i DTM.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS