Han er en av Norges største gullgrossister, spesielt i bakkeløp, så derfor var det ikke spesielt overraskende at Anders Grøndal vant årets første runde med god margin. Her i godt selskap med datteren Emily (2).

Storfavoritten i blått innfridde – slik gikk det under årets første NM-runde i bakkeløp

De aller fleste klassevinnere av årets førte NM-runde sikret triumfen med relativt god margin.

Publisert Sist oppdatert

BAKKELØP: Deltakelsen under årets første NM-runde i bakkeløp kunne betegnes som relativt OK, tatt de siste årene i betraktning hvor deltakerantallet har variert veldig. At løpshelgen også gjennomføres samme helg som mange nordmenn har reist til den nordiske rallycrossrunden i Höljes kan også potensielt ha utelukket noen potensielle vinnerkandidater.

Likevel var det mye god kjøring og fortsatt høyt toppnivå i samtlige NM-klasser da det var duket for årets første bakkeløpsrunde i Olympiaparken ved bob- og akebanen utenfor Hunderfossen, som forøvrig inneholder 100 prosent grusunderlag.

Samtidig er det verdt å neven at stort sett de aller fleste seierherrene stakk av med det vi kan kalle en relativt god seiersmargin. I bakkeløp er det ofte kamp ned til siste hundredeler og i fire av seks klasser snakker vi nesten sekundet eller mer mellom første- og andremann.

Samtlige pallplasser kan du se nederst i denne saken, og i linken helt i bunn av tabellen kan du klikke deg videre til fullstendige resultater.

Lørdagens runde var den frøste av totalt fire som er med i årets offisielle norgesmesterskap. De to første kjøres i nettopp Olympiaparken lørdag og søndag, før finalehelgen skjer i samme distrikt når alt skal avgjøres opp klassiske Lysgårdsbakken like ved Lillehammer sentrum siste helgen i september.

Powered by Labrador CMS