Lance Stroll står over søndagens løp.
Lance Stroll står over søndagens løp.

Stroll kjører ikke Singapore Grand Prix etter kjempekrasjen

Lance Stroll kommer ikke til start i søndagens Singapore Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: Helt på slutten av Q1 i lørdagens kvalifisering gikk det for fort for Lance Stroll i den aller siste svingen på banen, og kanadieren krasjet stygt. Han smalt inn i barrieren og ble sendt ut i banen igjen. Heldigvis gikk det bra både med Stroll selv og med Lando Norris som kom bak han og klarte å unngå å treffe Aston Martin-føreren.

24-åringen hoppet ut av bilen uten alvorlige skader, men kroppen er naturligvis preget av et såpass stort sammenstøt. Det kombinert med den omfattende jobben med å bygge opp igjen bilen gjør at Stroll ikke kommer til start i søndagens Grand Prix-løp.

– Etter Lances krasj i kvalifiseringen til Singapore Grand Prix, har Lance og Aston Martin i fellesskap blitt enige om at han ikke vil delta i kveldens løp. Teamet står overfor en stor jobb med å reparere bilen i dag, og Lance er fortsatt sår etter en så stor påvirkning. Lance sitt fokus skifter nå til å komme seg fullstendig til Japan Grand Prix, heter det i en uttalelse fra Aston Martin.

Stroll skulle uansett startet sist på griden, så startrekkefølgen blir ikke påvirket av denne endringen. Blant førerne som kommer til start er det Carlos Sainz som starter fra pole foran George Russell og Charles Leclerc. Strolls teamkamerat Fernando Alonso starter som nummer syv mens begge Red Bull-førerne overraskende nok starter utenfor topp ti. Løpet ruller i gang 14:00 norsk tid.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS