Dennis Hauger og Aksel Lund Svindal i entusiastisk Porsche-prat foran fjorårets Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen.
Dennis Hauger og Aksel Lund Svindal i entusiastisk Porsche-prat foran fjorårets Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen.

Svindal og Hauger varmer opp publikum før 100-årsdagen til Le Mans

Endelig er motorsportens helligdag rett rundt hjørnet. Og til tross for at årets utgave har et godt knippe biler i toppklassen, skjer det også spennende ting i supportmesterskapene.

Publisert Sist oppdatert
Årets startfelt byr på det største Hypercar-feltet noen sinne.
Årets startfelt byr på det største Hypercar-feltet noen sinne.

RACING: Denne helgen går tidenes råeste langdistanseløp av stabelen, nemlig 24-timersløpet på Le Mans. Ikke nok med det. Det legendariske løpet feirer også 100-årsdag - med et svært spennende løp i vente.

Toppklassen som nå kalles Hypercar ventes det rekorddeltagelse med 16 deltagelser. Forhåndsfavoritten ventes å være Toyota-teamet som har brukt flere sesonger på å perfeksjonere sin GR010 siden regelverkets start i 2021.

Toyota-teamet har hatt det «lett» de siste årene etter å ha vunnet alle utgavene siden 2017. Men i år kan det se ut til at det vil bli hardere press utenfra da Ferrari slo til med bestetid på onsdagens kvalifisering.

Men før den tid skal Porsche Carrera Cupen varme opp det langdistansentusiastiske publikummet. 

Den franske og skandinaviske cupen har slått seg sammen i forkanten av løpet, og samler 63 førere på tvers av begge mesterskapene for et av lørdagens support race. Med blant annet Dennis Hauger og Aksel Lund Svindal til start.

— Det blir helt rått å kjøre på denne lange, raske banen og møte de franske 911-spesialistene på deres hjemmebane. Sammenlignet med banene i Skandinavia, som er mer tekniske og tette, blir det nå flere høyhastighetsseksjoner som jeg er vant til, sier Dennis Hauger i en pressemelding.

Han understreker også at det ikke vil bli noen lett oppgave å vinne Cup-løpet med tanke på den store størrelsen på feltet. Det stopper uansett ikke motivasjonen for å gjøre det beste han kan.

— Jeg har vært her tidligere som tilskuer og fulgt løpet på kloss hold. Nivået på de som kjemper i toppen er skyhøyt, og jeg har enorm respekt for de beste kjørerne i Le Mans, forteller Aksel Lund Svindal i samme pressemelding før han fortsetter:

— Det var stort å i det hele tatt følge et av verdens villeste idrettsarrangementer fra tribunen og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få muligheten til å kjøre her selv. For meg er det hele et lite eventyr, forteller Lund Svindal.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS