Spania Grand Prix, kvalifisering:

Tabber fra flere toppførere

Med flere toppførere ute betyr det plass til andre positive overraskelser. Startgriden til Spania Grand Prix kan uten tvil by på en interessant utvikling i søndagens løp.

Publisert Sist oppdatert

Spania Grand Prix - kvalifisering

Topp 10

Max Verstappen, Red Bull, 1,12.272

Carlos Sainz, Ferrari, +0,462

Lando Norris, McLaren, +0,520

Pierre Gasly, Alpine, +0,544

Lewis Hamilton, Mercedes, +0,546

Lance Stroll, Aston Martin, +0,722

Esteban Ocon, Alpine, +0,811

Nico Hulkenberg, Haas, +0,957

Fernando Alonso, Aston Martin, +1,235

Oscar Piastri, McLaren, +1,410

FORMEL 1: Det er ingen overraskelse at Max Verstappen atter en gang troner øverst, og nederlenderen har hatt fullstendig kontroll på alle konkurrenter i alle pass som er blitt kjørt på Circuit de Barcelona-Catalunya denne helgen.

Det beviste han også da det gjaldt som mest i Q3 på kvalifiseringen lørdag, og egentlig var han i ferd med å forbedre tiden sin med ytterligere flere tideler, men han roet ned på siste forsøk og lot tiden stå med over fire tidelers margin til hjemmefører Carlos Sainz.

McLaren har vist et lovende tempo denne helgen, noe Lando Norris beviste med en knallsterk tredjetid og med det start fra andre rekke søndag. Også Oscar Piastri viste tidlig bedre tempo enn ventet, men måtte nøye seg med sisteplassen i Q3, som altså betyr tiende startposisjon.

Verdt å merke seg at Lance Stroll for første gang var raskere enn teamkamerat Fernando Alonso, som ikke fikk det helt til å klaffe på hjemmebane da det gjaldt som mest. Det ble en beskjeden niendetid på Alonso, halvsekundet bak sin kanadiske kollega. 

Så - hvem var det da som på godt norsk dreit seg ut i denne kvalifiseringen?

Først skal vi til Charles Leclerc hvor alt rett og slett gikk i vasken. Ferrari-føreren fikk ingenting til å stemme, og endte helt nede på en 19. plass. I grell kontrast til sin teamkamerat som altså står i første rekke.

At George Russell og Sergio Perez også røyk ut før Q3 er også mildt sagt en skrell for førere som skal tilhører godt over øvre halvdel. Spesielt Perez hadde alle muligheter til å komme seg innenfor de ti beste, men på det som skulle være hans siste forsøk endte med en avkjøring i sving fem. Han hadde dog tid til å gjenta forsøket, men Perez strakk ikke til og havnet på en 11. plass. Russell endte forøvrig på en 12. plass.

Med toppførere ute - så får dog andre skinne. Norris, Stroll og Piastri er allerede nevnt, men også Haas-fører Nico Hülkenberg viste lovende takter gjennom samtlige kvalifiseringsomganger. Og tyskeren kom seg helt til Q3 der han endte opp på en høyst respektabel åttendetid. Også verdt å nevne at Pierre Gaslys fjerdetid, to tusendeler foran Lewis Hamilton, absolutt er kryss i boka for franskmannen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS