Alex Albon har all grunn til å smile etter lørdagens kvalifisering.

Formel 1-kvalifisering, Nederland Grand Prix:

Takker vinden etter overraskende fjerdeplass

Alex Albon tangerte lørdag karrierens beste startposisjon fra Red Bull-dagene.

Publisert

Startgrid Nederland Grand Prix

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Lando Norris, Mclaren

3. George Russell, Mercedes

4. Alexander Albon, Williams

5. Fernando Alonso, Aston Martin

6. Carlos Sainz, Ferrari

7. Sergio Perez, Red Bull

8. Oscar Piastri, Mclaren

9. Charles Leclerc, Ferrari

10. Logan Sargeant, Williams

11. Lance Stroll, Aston Martin

12. Pierre Gasly, Alpine

13. Lewis Hamilton, Mercedes

14. Nico Hulkenber, Haas

15. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

16. Esteban Ocon, Alpine

17. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

18. Kevin Magnussen, Haas

19. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

20. Liam Lawson, AlphaTauri

FORMEL 1: Lørdagens Formel 1-kvalifisering ble spennende til tross for at kampen om pole position endte som ventet. Spenningen var det blant annet Alex Albon som sto for. Williams-førere overrasket både seg selv og seerne med imponerende tempo gjennom hele kvalifiseringen.

– Før torsdag da jeg fløy hit forventet jeg ikke dette, jeg tror ikke noen av oss gjorde det, sa Albon etter å ha blitt nummer fire i lørdagens kvalifisering.

I utgangspunktet skulle man ikke tro at Zandvoort-banen ville passe Williams særlig bra. Tvert imot trives de normalt langt bedre på raskere og mindre tekniske baner som i utgangspunktet passer bilen bedre. Albon forklarer det hele med at vinden oppførte seg akkurat som de ønsket.

– Det har vært motvind i flere av de trege svingene der vi må bremse, og vi sliter alltid med bremsing under lav fart. Når du har denne motvinden gjør det at alt føles bedre, sa Albon ifølge Autosport.

– Det har skjult de vanlige problemene vi har med bilen vår, fortsatte han.

Bra gikk det også for teamkamerat Logan Sargeant som tok seg helt til Q3, men der krasjet han og forårsaket det første av to rødflagg. Det neste ble forårsaket av Ferraris Charles Leclerck som starter løpet en plass foran amerikaneren.

Enda verre gikk det for Lewis Hamilton som ikke engang koms eg til Q3. Han starter løpet fra 13. startposisjon. Det er en kontrast til teamkamerat George Russell som starter fra tredje startspor. Foran han på første rad er det ikke overraskende Max Verstappen som tok pole på hjemmebane, mens Lando Norris starter som nummer to.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS