Her ser du siste del av traseen opp fjellandsbyen i Målselv i Troms og Finnmark, med en trasé på hele 3,8 kilometer.

Tilbake etter to års pause — Norges Råeste Bakkeløp ønskes velkommen med åpne armer

Et av Norges største motorsportarrangementer er på plass i Nord-Norge igjen etter to års ufrivillig pause, og det er godt mottatt av de lokale.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Endelig er det klart igjen for Norges råeste bakkeløp i Nord-Norge etter to års koronapause. Arrangementet foregår gjennom uke 29 i Harstad, Målselv og nærliggende områder og kan virkelig betraktes som en motorfestival fra dag én.

Uken ble åpnet klokken ni på tirsdag med show i Harstad sentrum. Dagen etter bydde NMK Hålogaland på drifting oppvisning, crosskart, bilcross og rallycross. Men det var ikke før på torsdagen at publikum fikk en smakebit av det de har i vente i fjellandsbyen der løpet går.

For Norges råeste bakkeløp er nettopp det – rått. Og etter to års pause trengs det en oppfriskning også for de mest rutinerte førerne. Heldigvis var det mulighet for tre treningspass for de påmeldte, uheldigvis kanskje på vått føre.

Men det er ikke bare førerne som trengte en oppfriskning.

Noen blir tatt på senga

— Jeg får jo hauger av telefoner fra folk som spør hva som skjer. Det er jo mange som ikke er på nett enda, humrer daglig leder i Målselv Fjellandsby Øystein Johansen til Parc Fermé.

Noe av det unike med løpet er nemlig at det kjøres midt i et hyttefelt. Johansen syns det er fint at bakkeløpet endelig er på plass etter koronaoppholdet.

— Det er jo svært hyggelig for oss å få en stor motorsportaktør hit, det har jo vært årlig bortsett fra pandemitiden, det er jo noe som bygger seg opp år for år, forteller han før han fortsetter.

— Jeg vil jo si at det er positivt for både skisenteret og hele Målselv. Det å trekke en stor aktør som har stor interesse for folk flest. Du kan si det at du har jo selve billøpet i forskjellige varianter, og en god gammeldags dansefest, og det trekker jo et helt annet publikum enn de som bare er bilinteressert, sier Johansen.

Lokal interesse

At arrangementet er positivt for Målselv kan ordfører Bengt Magne Luneng (SP) også skriver under på. Han tror at folk er sugne på å endelig få se billøp i den lille kommunen.

— Jeg tror folk ønsker sånne opplevelser velkomne. Det har vært et godt etablert arrangement før pandemien og jeg tror dette har kommet for å bli. Man har jo ambisjoner for å få dette til å bli større, sier Luneng.

Luneng sier han selv ikke er motorsport interessert, men at han syns det er et bra initiativ at man prøver å løfte motorsporten i Nord-Norge .

— Det er gøy at man har kommet på en ide om å lage et bakkeløp i fjellandsbyen. Og man har klart å få store navn til å komme hit å kjøre dette løpet. Jeg er helt sikker på at det er mange som kommer til å se på selve løpet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS