Mercedes mener alvor etter å ha gått vekk fra «Zero Pod»-konseptet - det ble tydelig etter lørdagens kvalifisering der Lewis Hamilton sikrer sin niende pole position på Hungaroring.
Mercedes mener alvor etter å ha gått vekk fra «Zero Pod»-konseptet - det ble tydelig etter lørdagens kvalifisering der Lewis Hamilton sikrer sin niende pole position på Hungaroring.

Formel 1, Ungarn Grand Prix, kvalifisering:

Tok pole for første gang siden 2021

Og med det repeterer Mercedes bragden fra fjoråret med å ta raskeste runde i Q3 på Hungaroring to år på rad.

Publisert

FORMEL 1: Det var en jublende Lewis Hamilton som krysset målstreken på sin siste flyvende runde under årets Ungarn Grand Prix. På skjermene ble tredjeplassen om til førsteplassen med kun tre-tusendelers margin til briten - og til stor applaus fra tilskuere og team.

Med det sikrer han også ny rekord til teamet som har slitt etter introduksjonen av de nye bilene. Flest polepositions på samme bane for en fører, med rundetiden 1:16,609.

— GET IN THERE! Kom igjen gutter! Woo, herregud, det var så bra. Tusen takk for det harde arbeidet folkens, bryter Hamilton ut etter runden og fortsetter i jubel.

På nytt imponerer McLaren med nok en topp tre for andre løp på rad. Lando Norris plasserte sin bil på tredjeplass kun 85 tusendeler bak rundetiden til Hamilton med Oscar Piastri nok en gang like bak på fjerde.

Imponerende kvalifisering var det også for Guanyu Zhou. Kineseren plasserte sin Alfa Romeo på en femteplass, foran Charles Lecerc som hadde en bedre lørdag enn sin lagkamerat, for Carlos Sainz kom ikke lengre enn til Q2.

Helgens «nykommer» - Daniel Ricciardo - viser også at noen måneders pensjon ikke har gjort stor forskjell på kjøringen. Etter å ha lirket av seg litt rattrust i treningene slår han Yuki Tsunoda i kvalifiseringsduellen etter å ha kvalet seg inn til Q2.

For Tsunodas del ble det stopp i Q1 sammen med laget som imponerte stort forrige løp, Williams som også mistet begge sine førere i første del.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS