Mercedes-teamet begynner å komme nærmere toppen etter å ha droppet «Zero Pod»-konseptet. De har nå toppet to av tre treninger denne helgen.

Formel 1, Ungarn Grand Prix, trening 3:

Topper siste trening før nytt kvalifiseringskonsept

Kvalifiseringskonseptet som skulle utprøves på Imola ble naturligvis utsatt etter at løpet ble avlyst, men nå er det ikke lenge før det gjør sin debut under helgens Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: De siste årene har Formel 1 gjort det klart at de jobber med å bli en karbonnøytral sport, og konseptet som skal utprøves denne helgen er en del av strategien for å gjøre utslippene i sporten mindre.

Tanken er at alle må kjøre den første delen av kvalifiseringen, altså Q1, med den harde dekkblandingen. Q2 med medium dekkblanding. Og Q3 med den mykeste dekkblandingen. Skulle det vise seg å funke, og man velger å gjøre det obligatorisk fra neste år, vil det drastisk redusere antall dekk brukt en sesong på hver bil.

I forkanten av kvalet har Grand Prix-helgen så langt bydd på utfordrende vær, og så langt er det uvisst hva det faktiske styrkeforholdet er ute på banen. Red Bull har vært tildels anonyme etter en amputert fredag, men karret seg inn til en andre- og tredjeplass.

Lørdagens trening var det Lewis Hamilton som dog toppet, drøye to-tideler foran Max Verstappen med en rundetid på 1:17,811 - noen tideler bak Charles Leclercs raskeste rundetid under den andre treningen i går.

I toppen kom det også en overraskende oppvisning fra Haas. Nico Hulkenbergs kanontid på tampen av treningen var nok til å gi tyskeren fjerdetid, litt over to-tideler bak rundetiden til Hamilton.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS