Oliver Solberg i en kullsvart Hyundai i20 N Rally2 for anledningen.
Oliver Solberg i en kullsvart Hyundai i20 N Rally2 for anledningen.

Rally Portugal - shakedown:

Tre team på topp tre – Oliver foran Andreas i WRC 2

Oppvarmingen til årets første VM-runde på grus er fullført i det som er rekorddeltakelse

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Rally Portugal er tradisjonen tro ett av de mest populære løpene på kalenderen og 2022 er intet unntak. I toppklassen med Rally1-biler er det 12 biler til start, som er høyeste antallet i denne klassen så langt i år. Det samme gjelder i WRC 2-klassen med Rally2- og R5-biler hvor det er hele 41 biler til start.

Dermed er det duket for god konkurranse, og shakedown-etappen som blir kjørt torsdag morgen gir om ikke annet en liten indikasjon på hvordan førerne trives - uten at dette resultatet har noen praktisk betydning for løpet.

I toppklassen ser det ut til at styrkeforholdet foreløpig er jevnt mellom de tre teamene Toyota, Hyundai og M-Sport Ford. Det var Elfyn Evans i Toyota som satte den raskeste tiden under sitt tredje forsøk, fire tideler foran Craig Breen i Ford og syv tideler foran Toyota-fører Ott Tänak.

Ellers er det verdt å merke seg at de to Sebastien-førerne fra Frankrike er tilbake i manesjen igjen, men de tok det heller pent på oppvarmingen. En syvendetid på Sebastien Ogier, 1,3 sekunder bak Evans og en tiendetid på Sebastien Loeb, 2,4 sekunder bak den raskeste tiden var fasiten her.

Den største norske interessen ligger dog i WRC 2 hvor mesterskapsleder Andreas Mikkelsen nå utfordres av blant annet norsk-svenske Oliver Solberg ettersom det er Dani Sordo som får kjøre tredjebilen i Rally1 denne helgen. Takket være sponsorene sine fikk Solberg leid inn en Rally2-bil fra Hyundai i stedet for å stå på sidelinjen for helgen.

Men det var Solbergs teamkompis for anledningen, finske Teemu Suninen, som klinte til med bestetid i den nest øverste klassen. Solberg la seg inn her i underkant av et sekund bak finnen, mens Andreas Mikkelsen gjorde kun ett forsøk og ble nummer fire, 2,7 sekunder bak Suninen.

SS1 tjuvstartes allerede torsdag kveld før det braker løs med de ordinære etappene fra fredag morgen.

Powered by Labrador CMS